Інгредієнти для домашнього кетчупу зі свіжих помідорів і болгарського перцю:
500 г помідорів;
500 г червоного болгарського перцю;
150 г ріпчастої цибулі;
3-4 зубчики часнику;
1 стручок чилі;
20 г цукрового піску;
12 г солі;
30 мл оливкової олії;
5 г меленої паприки.
Спосіб приготування домашнього кетчупу зі свіжих помідорів і болгарського перцю.
Нагріваємо в сковороді рафінована оливкова або рослинне масло без запаху, обсмажуємо дрібно порізану цибулю до прозорого стану.
Обсмажуємо нарізану цибулю
Обсмажуємо нарізану цибулю
Коли цибуля стане прозорою, додаємо порізані крупно помідори, накриваємо сковорідку кришкою, щоб томати швидше приготувалися. Знімати шкірку з томатів чи ні - вирішуйте самі, потужний блендер перетворює інгредієнти в гладке однорідне пюре.
Швидко зняти шкірку з помідорів можна так: кладемо овочі в окріп на півхвилини, потім відразу в крижану воду, робимо надріз гострим ножем, і шкірка легко знімається.
Обсмажуємо очищені помідори
До розм'якшеним помідорів додаємо стручок свіжого перцю чилі. Щоб соус не вийшов дуже пекучим, можна прибрати з стручка насіння і зрізати перегородки, адже саме ці частини містять багато капсаїцину.
Додаємо нарізаний гострий перець чилі
Солодкий болгарський перець очищаємо від насіння і перегородок, вирізаємо плодоніжки, м'якоть ріжемо смужками, додаємо в сковороду до обсмаженою томатам і цибулі, готуємо 5-6 хвилин.
Додаємо до обсмажування солодкий перець
Зубчики часнику чистимо від лушпиння, ріжемо дрібно. Кількість часнику - на ваш смак, я зазвичай кладу 2-3 зубчики, але можливо хтось любить побільше.
нарізаємо часник
Тушковані овочі перекладаємо в процесор, додаємо подрібнений часник.
Перекладаємо обсмажені овочі в блендер
Включаємо процесор, перемелює овочі до отримання однорідної пюре.
Подрібнюємо овочі в блендері
Перекладаємо масу в каструльку, додаємо цукровий пісок, сіль і мелену паприку. На маленькому вогні доводимо до кипіння, уварюємо 5-6 хвилин.
Перекладаємо подрібнену масу в каструлю. Додаємо сіль, цукор і паприку. Доводимо до кипіння
Для консервації домашнього кетчупу зі свіжих помідорів і болгарського перцю на зиму банки моєму в теплій воді з харчовою содою, обполіскувати, прогріваємо 10 хвилин в нагрітій до 100 градусів Цельсія духовці. Кришки кип'ятимо. Розкладаємо гарячий соус в теплі стерилізовані банки так, щоб маса доходила до паска.
Стерилізуємо підлогу літрові банки 10-12 хвилин, закочує, охолоджуємо при кімнатній температурі.
Перекладаємо домашній кетчуп зі свіжих помідорів і болгарського перцю в стерилізовані банки
500 г помідорів;
500 г червоного болгарського перцю;
150 г ріпчастої цибулі;
3-4 зубчики часнику;
1 стручок чилі;
20 г цукрового піску;
12 г солі;
30 мл оливкової олії;
5 г меленої паприки.
Спосіб приготування домашнього кетчупу зі свіжих помідорів і болгарського перцю.
Нагріваємо в сковороді рафінована оливкова або рослинне масло без запаху, обсмажуємо дрібно порізану цибулю до прозорого стану.
Обсмажуємо нарізану цибулю
Обсмажуємо нарізану цибулю
Коли цибуля стане прозорою, додаємо порізані крупно помідори, накриваємо сковорідку кришкою, щоб томати швидше приготувалися. Знімати шкірку з томатів чи ні - вирішуйте самі, потужний блендер перетворює інгредієнти в гладке однорідне пюре.
Швидко зняти шкірку з помідорів можна так: кладемо овочі в окріп на півхвилини, потім відразу в крижану воду, робимо надріз гострим ножем, і шкірка легко знімається.
Обсмажуємо очищені помідори
До розм'якшеним помідорів додаємо стручок свіжого перцю чилі. Щоб соус не вийшов дуже пекучим, можна прибрати з стручка насіння і зрізати перегородки, адже саме ці частини містять багато капсаїцину.
Додаємо нарізаний гострий перець чилі
Солодкий болгарський перець очищаємо від насіння і перегородок, вирізаємо плодоніжки, м'якоть ріжемо смужками, додаємо в сковороду до обсмаженою томатам і цибулі, готуємо 5-6 хвилин.
Додаємо до обсмажування солодкий перець
Зубчики часнику чистимо від лушпиння, ріжемо дрібно. Кількість часнику - на ваш смак, я зазвичай кладу 2-3 зубчики, але можливо хтось любить побільше.
нарізаємо часник
Тушковані овочі перекладаємо в процесор, додаємо подрібнений часник.
Перекладаємо обсмажені овочі в блендер
Включаємо процесор, перемелює овочі до отримання однорідної пюре.
Подрібнюємо овочі в блендері
Перекладаємо масу в каструльку, додаємо цукровий пісок, сіль і мелену паприку. На маленькому вогні доводимо до кипіння, уварюємо 5-6 хвилин.
Перекладаємо подрібнену масу в каструлю. Додаємо сіль, цукор і паприку. Доводимо до кипіння
Для консервації домашнього кетчупу зі свіжих помідорів і болгарського перцю на зиму банки моєму в теплій воді з харчовою содою, обполіскувати, прогріваємо 10 хвилин в нагрітій до 100 градусів Цельсія духовці. Кришки кип'ятимо. Розкладаємо гарячий соус в теплі стерилізовані банки так, щоб маса доходила до паска.
Стерилізуємо підлогу літрові банки 10-12 хвилин, закочує, охолоджуємо при кімнатній температурі.
Перекладаємо домашній кетчуп зі свіжих помідорів і болгарського перцю в стерилізовані банки
Комментариев нет:
Отправить комментарий