четверг, 30 августа 2018 г.

Пряне варення з груш і дині

Складові:

Груша солодка - 1 кг;
Диня - 1 шт .;
Цукор - 1 кг;
Вода - 1/2 ст .;
Рожевий перець - 1 ст. л .;
Грейпфрутова есенція - 100 мл.

Покрокове приготування пряного варення з груш і дині



Крок № 1:

Підготуємо для нашого зимового солодкого десерту все кращі продукти - стиглі сортові груші, пружну соковиту диню, цукор-пісок, питну воду, грейпфрутову есенцію домашнього приготування, яку можна замінити гіркої мигдалевої або бадьяновой (анісової) есенцією, самбукою або іншим ароматним алкоголем, і ароматні горошини рожевого перцю.




Крок № 2:

Вимиті і обсушені груші очищаємо від хвостиків, серединок, розрізаємо на великі шматки разом з їх красивою шкіркою.



Крок № 3:

Варимо з цукру і води сироп, закладаємо туди шматки підготовлених груш і уварюємо їх по п'ять хвилин три рази, даючи в проміжках між варіння повністю охолонути нашому варення.

Пряне варення з груш і дині


Крок № 4:

Диню очищаємо від насіння, шкірки. Нарізаємо її шматками того ж розміру, які були перед цим у груші.

Пряне варення з груш і дині


Крок № 5:

Закладаємо підготовлені шматочки дині в вже практично готове грушеве варення. Додаємо цілі горошини рожевого перцю, який також можна і подрібнити в ступці, перед закладкою в варення.

Пряне варення з груш і дині


Крок № 6:

Диню також уварюємо по п'ять хвилин три рази з охолодженнями, за хвилину до закінчення третьої варіння додавши грейпфрутову есенцію або інший ароматний алкоголь в ємність з пряним грушево-динним варенням.

Пряне варення з груш і дині




Крок № 7:

Пряне варення з груш і дині готове, залишилося його тільки розлити по банках, при його максимальній температурі після кипіння.

Пряне варення з груш і дині


Крок № 8:

Розливаємо наше густе ароматне грушево-динне варення по абсолютно сухим банкам, які були попередньо стерилізовані, закручуємо сухими стерильними кришками.

Комментариев нет:

Отправить комментарий