четверг, 11 июля 2013 г.

рецепт маринованого сома,як солити сома на зиму

На 1 літр гарячої води: три столові ложки СОЛІ. 1 СТІЛ ложки цукру, розмішати і нехай остигає. ЗМІШАТИ: 0,5 пакета біла гірчиця в зернах третя частина пакету мелений каріандр 1 пакет для засолювання риби або оселедця 7-8 лаврових листів рибу обваляти в спеціях і скласти в посуд потім залити теплим розсолом рецепт на приблизно 3 кг риби рибу різати по розсуд мірними шматками у сома видаляю шкуру 24 години і риба готова до вживання СМАЧНОГОРибу можна маринувати гарячим і холодним способом. Для маринування підходять окунь, плотва, оселедець, салака, щука, лящ, товстолобик, судак, сом, короп, вугор, форель, головень, краснопірка та інші породи риб. Дрібну рибу маринують потрошеной цілком, велику - обробляють на філе і нарізують на порційні шматки.
При холодному маринуванні, зазвичай для приготування 1 л маринаду беруть 100 г солі і 200 г цукру, які розчиняють у невеликій кількості киплячої води. В отриманий охолоджений розсіл вливають 500 г 10%-ного оцту і охолоджену кип'ячену воду, довівши, таким чином, обсяг маринаду до 1 л. Потім в маринад додають 1 г лаврового листа, 1 г кропу, 3 г запашного перцю і 1.5 г гірчичного насіння. При холодному способі маринування рибу укладають в посуд, посипають нарізаною півкільцями цибулею, заливають маринадом (у співвідношенні 1:1) і ставлять на 3-5 доби в холодильник.Для рівномірності маринування рибу кілька разів ретельно перемішують. Готову рибу виймають з маринаду, нарізають шматками масою 100 - 150 г, перекладають у підготовлені скляні банки і знову заливають маринадом.Крім того, маринувати можна і попередньо обсмажену на олії рибу. Обсмажену рибу кладуть у підготовлені скляні банки, заливають охолодженим маринадом і зберігають у холодильнику також не більше 2-3 днів.Зберігати мариновану холодним способом рибу необхідно, щільно закривши банки кришкою, в холодильнику при температурі 2-10 град. С. Максимальний термін зберігання від 3 до 6 місяців.
При гарячому маринуванні оброблену рибу нарізають шматками, посипають дрібною сіллю і витримують на холоді приблизно 30 хвилин. Щоб приготувати маринад, в якому потім буде варитися риба, в 1.5-2 літра окропу кладуть 2-3 нарізані кружечками моркви, 3-4 цибулини, а через 10 хвилин - 1-2 столові ложки оцтової есенції, 20-30 горошин перцю, 3-5 лаврових листів, сіль і цукор за смаком. Рибу заливають гарячим маринадом, покривши шматки повністю, і варять на слабкому вогні 15-20 хвилин. Мариновану рибу закладають в скляні ошпарені банки, заливають гарячим маринадом, закривають поліетиленовою кришкою і зберігають не більше 2-3 днів у холодильнику
Перед смаженням сома треба замаринувати. Для цього філе без шкіри і кісток, нарізане брусочками розміром 1.5 на 8 см, покласти в неокісляющуюся посуд, додати за смаком сіль, мелений перець, лимонний сік (або розведену у воді лимонну кислоту), гілочки зелені петрушки і поставити в прохолодне місце на 25 -30 хвилин.

Комментариев нет:

Отправить комментарий