понедельник, 8 июля 2013 г.

Рецепти лечо з кабачків

Лечо з кабачків салати на зиму

Лечо з кабачків дуже смачний і вітамінний зимовий салатик, подається з гарнірами з овочів, хороший з картопляним пюре.
Лечо з кабачків з томатною пастоюЛечо з кабачків з томатною пастою без оцту
Для лечо нам потрібні: 2 середніх кабачка, 2 середні цибулини, 1 велика морква, 1 середній солодкий перець, 2 помідори, 2 столові ложки томатної пасти, 3 великих зубчики часнику, сіль
Овочі нарізаємо, тушкуємо, розкладаємо по банках, стерилізуємо, закатуємо. 


Рецепт лечо з кабачків і помідорів класичний без стерилізації:


Лечо за цим рецептом виходить солодким.Інгредієнти на 3 літри лечо:


1,5 кг кабачків6 штук солодкого перцю6 цибулин1 кг червоних помідорів
Приготувати маринад: 2/3 склянки олії, 2/3 склянки цукру, 2 ст. ложки солі, 0,5 склянки 9%-ного оцту.
Кабачки і перець нарізати соломкою, цибулю - півкільцями, помідори пропустити через м'ясорубку.
У киплячий маринад класти по черзі: спочатку кабачки - поварити 10 хвилин, потім перець - поварити 10 хвилин, потім цибуля - поварити 5 хвилин, помідори - поварити 5 хвилин. Розкласти в стерилізовані банки і закатати. Більше не стерилізувати.
Це лечо виходить досить маслянистим, але стільки масла необхідно для тривалого збереження салату. Якщо готуєте без масла, краще стерилізувати перед тим, як закатати банки.
Як варіанти класичного рецепту лечо з кабачків - додати в нього моркву, терту на крупній тертці або гострий червоний перець для любителів "погарячіше" (тоді цукру класти поменше), або замінити помідори частково або повністю на томатний сік або томатну пасту. У цих випадках вийдуть наступні рецепти:
Рецепт лечо з кабачків і помідорів з морквою

Лечо з кабачків і помідорів з морковью


Лечо виходить не солодким і не гострим, смак тушкованих овочів. Готується дуже швидко, оскільки відсутній цибулю, всі овочі для лечо готуються одночасно.Інгредієнти для Лечо з кабачків і помідорів з морквою:
помідори - 3 кг, морква - 3 кг, перець червоний болгарський солодкий - 3 кг, кабачoк - 2 кг, масло рослинне - 1 стакан, оцет столовий - 150 г, цукор-пісок (за смаком) - 2 ст. л., сіль (за смаком) - 3 ст. л.Рецепт приготування лечо з кабачків і помідорів з морквою:
Овочі нарізаємо, складаємо у велику каструлю, додаємо олію, оцет, цукор, сіль, добре перемішуємо і тушкуємо на протязі 30 хв (Якщо любите розвариться овочі, тушкуйте 50 хвилин). Банку простерилізували, заповнили салатом, закатали, перевернули, закутали і охолодили. Стерилізації готового продукту не потрібно.


Лечо з кабачків з томатною пастою:


Інгредієнти для лечо з кабачків з томатною пастою:
Кабачки 2кг.Перець болгарський 1 кг.
Для маринаду:400гр. томат пасти1 склянку води150гр. цукрового піску300гр. раст. масла (без запаху)1 ст. ложки солі0,5 чайної ложки кр.перца70 гр.уксуса 9%
Змішати все для маринаду і поставити на вогонь ...
У киплячий маринад кинути нашатковані (за Вашим смаком овочі). Я особисто, шаткую великими квадратиками перець і великими квадратиками молоденькі кабачки.
Варити всі 30 хвилин. За 10 хвилин до кінця варіння влити оцет. Закатати і укутати в тепло до повного охолодження


Лечо з кабачків з кетчупом


Інгредієнти для Лечо з кабачків з кетчупом:
кабачки - 1.5-2 кг.перець болгарський - 5 шт.помідори - 10 шт.цибуля ріпчаста - 10 шт.перець чорний меленийесенція оцтова - 1 ч. л.кетчуп - 500 млвода - 500 млцукор - 1 склянкасоняшникова олія - ​​1 стакансіль - 1.5 ст. л.
Півлітра кетчупу (добре підходить балтимор гострий) змішати з півлітра води,склянкою, цукру, півтори столовими ложками солі і склянкою соняшникової олії. Закип'ятити.Кабачки очистити, нарізати невеликими кубиками. Всипати в соус. Кип'ятити 10 хвилин.Дрібно порізати болгарський перц. Всипати в каструлю, кип'ятити ще 10 хвилин. Потім додати дрібно нарізані помідори,і дрібно нарізану цибулю. Кип'ятити ще 10 хвилин. Поперчити і додати чайну ложку оцтової есенції.Готове лечо розкласти по банках і закатати кришками.


Лечо з кабачків з томатним соком без масла


Інгредієнти для лечо з кабачків з томатним соком:
3 кг очищених і нарізаних кубиками кабачків,100 грам часнику,6 штук солодких перців,1 гостра перчинка,1 літр томатного соку,2 столові ложки солі,1 склянка столового оцту 9% ного або 1 чайна ложка оцтової есенції1 склянка цукру.
Для приготування лечо за цим рецептом потрібно часник, перець гострий стручковий і солодкий пропустити через м'ясорубку, залити томатним соком, додати сіль, цукор, оцет, розмішати і проварити 10 хвилин. Потім в отриману суміш засипати кабачки і варити ще до готовності кабачків (приблизно 20 хвилин). Гаряче лечо розкласти по стерилізованим банкам і закатати кришками.
Виходить легкий і вміру гострий салат.
Додатки до всіх рецептами лечо: якщо в інгредієнтах є масло і оцет - стерилізації після розкладки по банках не потрібно, але лечо виходить занадто жирним. На мій смак краще взагалі не класти в цей салат рослинне масло, та й оцет можна не використовувати, але тоді потрібно стерилізувати.

Комментариев нет:

Отправить комментарий