вторник, 16 августа 2016 г.

Рецепт маринування підберезників або красноголовців



Знадобиться: гриби, маринад - на 1 л води 10 горошин перцю чорного, 3-5 бутонів гвоздики, 3 ч.л. оцтової есенції (1 або склянка оцту 6%), 2-3 лаврових листки, по 2 ст.л. солі (з гіркою) і цукру (без гірки), кориця на смак.

Як замаринувати підберезники і підосичники. Підготувати гриби - очистити, промити, трохи вимочити, крупно нарізати ніжки, капелюшки розрізати на 4-6 частин залежно від розміру, маленькі гриби залишити цілком. Відварити гриби, опустивши в холодну воду і цілу очищену цибулину, після закипання 5-10 хв, злити цю воду, залити гриби, прибравши цибулину, нової холодною водою, проварити після закипання 15 хв, знімаючи піну. Для маринаду воду довести до кипіння, покласти цукор і сіль, все спеції, додати трохи проварені гриби, варити все 30-40хв (до готовності, залежить від того, скільки були проварені гриби на початку), додати оцет за 10 хв до закінчення варіння ( разом з ним можна додати часник). Далі гриби разом з маринадом розкладаються по стерилізованих банках і укупориваются прокип'яченому поліетиленовими кришками.
Простий рецепт засолювання підберезників або красноголовців

Знадобиться: гриби середнього розміру, розсіл - на кожен 1 кг грибів 120мл води, 40г солі, 5 перців-горошин, 4 лаврові листки, 2 гвоздики, гілочки кропу.

Як засолити підосичники або підберезники. Гриби підготувати вимочити при бажанні 3-5 годин. Опустити гриби в холодну воду, довести до кипіння, 15 хв проварити, прибираючи піну. Для розсолу до кипіння довести воду, додати лавр, сіль, перець, кріп і гвоздику. Відварені гриби обсушити, виклавши на друшляк, потім покласти в стерилізовані банки, пересипаючи сіллю, влити розсіл і поставити в прохолодне місце, накривши прокип'яченими кришками. Їсти такі грибочки можна через місяць.

    
Краще використовувати для засолювання невеликі банки щоб кожен раз на приготування страви йшла відразу ціла баночка.

Ті, хто вважає за краще гриби в їх «природному вигляді» солоним і маринованим, можуть засушити або заморозити підберезники і підосичники на зиму.
Рецепт сушки підберезників і красноголовців

Знадобиться: цілі свіжі гриби.

Як засушити підосичники і підберезники. Гриби очистити, промити як слід, злегка обсушити паперовим рушником або на друшляку. Застелити деко пекарської папером, викласти гриби, сушити їх при температурі не більше 50градусов Цельсія з відкритими дверцятами духовки.

Якщо ви хочете заморозити гриби, то зробити це можна в двох варіантах: використовувати для цього відварені або ж смажені грибочки.
Рецепт заморозки грибів красноголовців і підберезників

Знадобиться: гриби.

Як заморозити підберезники і підосичники. Гриби відварити до повної готовності, відкинути на друшляк, потім скласти в контейнер або пакет, дати охолонути і після охолодження прибрати в морозильник. Також можна відварювати гриби перед заморожуванням до напівготовності, якщо в подальшому вони будуть використовуватися, наприклад, для приготування супу і знову будуть відварюватися.

    
Інший варіант: відварені протягом 10 хв після закипання гриби відкинути на друшляк, потім викласти на сковороду з розпеченим маслом і обсмажити, остудити і заморозити в контейнері або пакеті.

Для приготування будь-яких страв із заморожених грибів розморожувати їх не потрібно: вони кладуться в блюдо в такому замороженому вигляді. Зберігати такі грибочки можна не більше 6 місяців.

Отже, якщо ви зібрали багато красноголовців або підберезників, а, може бути, і тих, і інших - ви знаєте що з ними можна зробити. Збирайте і готуйте грибочки і будьте здорові!

Комментариев нет:

Отправить комментарий