вторник, 16 августа 2016 г.

Печериці(шампиньоны).Грибы мариновані без оцту.


інгредієнти:
500 гр. печериці
1,5 ч.л. сіль
1 ч.л. цукор
70 мл. сік лимона (це приблизно 1 великий лимон)
3 зубки часник
насіння кропу (або свіжий або сушений кріп)
лавровий лист
10 горошин перець чорний горошок
200-250 мл. вода
 
 
приготування:
Для маринування печериці краще вибирати дуже молоді, "закриті", т. е. капелюшки повинні бути щільно закриті. Тоді мариновані печериці НЕ потемніють. А якщо грибочки будуть зовсім маленькі і їх не потрібно буде різати, тоді мариновані печериці будуть зовсім біленькими. У мене звичайні, середні і великі.
Печериці помити, акуратно зняти з капелюшків верхній шар (плівку), у воді його легко "стерти" руками. Великі гриби розрізати на кілька частин.
Часник дрібно покришити.
Скласти все в каструлю або сотейник, додати 200-250 мл. води кімнатної температури і всі інгредієнти, крім лимонного соку.
Якщо здасться що води відверто мало - не хвилюйтеся, на вогні, ще до закипання гриби трохи розм'якнуть і просядуть в воду.
 
 
Ставимо на вогонь, накриваємо кришкою і варимо 5 хвилин з моменту закипання.
Потім знімаємо з вогню і додаємо лимонний сік. Щоб легше видавити сік з лимона, придушити на цілий лимон, катаючи його по столу. Потім розріжте і вилийте / вичавити сік.
 
 
Накриваємо кришкою і ставимо в прохолодне місце на 4 години.
 
Потім перекласти в скляну банку, залити маринадом.
Зберігати потрібно в холодильнику. Без стерилізації продукт може зберігатися кілька днів. Якщо хочете зберігати довше, то потрібно провести всю процедуру стерилізації.
З 0,5 кг. свіжих грибів виходить баночка маринованих приблизно на 0,5 літра.
 
Приємного апетиту !!

Комментариев нет:

Отправить комментарий