У салатах-заготовках кабачки можуть виступати як основним інгредієнтом,
так і використовуватися в рівних пропорціях з іншими овочами: морквою,
томатами, корінням, цибулею, солодким перцем і т.д.
Салати-заготовки з кабачками: рецепти
Ми зібрали для вас найпопулярніші рецепти приготування салатів-заготовок
з кабачків, щоб ви змогли насолоджуватися тільки смачними заготовками і
радувати рідних і близьких.
Рецепт гостренького салату з кабачків
Знадобиться: 5 кг кабачків, 500мл рослинного масла, 300мл оцту 9%, по
200 г часнику і цукру, ГОРЬКИЙ ПЕРЕЦ 1 стручок, 3 ст.л. солі, кріп,
петрушка, сіль за смаком.
Як зробити гострий салат з кабачком на зиму. Очистити кабачки і нарізати
м'якоть тонкими кружальцями. Викласти в каструлю на дно зелень, потім
кабачки, влити олію і оцет, 20 хв проварити після закипання на
повільному вогні, покласти стручок перцю, часник, 3 хв проварити,
викласти салат в банки і закатати.
Рецепт салату з кабачків з морквою
Знадобиться: 5 кг кабачків, 500г моркви, 200 мл рослинного масла, 150мл
оцту столового, 5 головок часнику, 1 склянка цукру, 3 ст.л. солі
великої, лавровий лист, чорний перець, парасольки кропу.
Як зробити салат з кабачками і морквою. Очистити і тонкими кружальцями
нарізати кабачки, на крупній тертці потерти моркву, перемішати з
кабачками, додати пропущений через прес часник, перець-горошок, лавр,
кріп. З'єднати масло з оцтом, цукром і сіллю, залити овочі цієї
заправкою, перемішати і на годину залишити, поставити на плиту, довести
до кипіння, прокип'ятити 10-15хв, розкласти в стерильні банки, закупорена.
Морква в цьому рецепті можна замінити солодким перцем.
Рецепт салату з кабачків в томатному соусі
Знадобиться: 5 кг кабачків, 500мл томатного соусу, 50г солі, по 1
склянці цукру, рослинної олії, очищеного часнику і оцту 9%.
Як приготувати салат з кабачка в томаті. Кабачки з тонкою шкіркою не
очищаючи нарізати кубиками по 1 см, перемішати з цукром, олією і оцтом,
томатом, на 10 хв Залишити, потім на плиті довести до кипіння, проварити
на помірному вогні близько 45 хв, помішуючи, часник, пропущений через
прес або дрібно нарізаний, додати за 5 хв до готовності, посолити за
смаком. Гарячий салат розкласти в стерилізовані банки і закупорити
стерильними кришками.
Рецепт ніжного салату з кабачків без оцту
Знадобиться: по 1 кг кабачків і помідорів, 500г моркви, по 100 г зелені
селери і рослинного масла, 50г цукру, 40г солі, 3г лимонної кислоти.
Як приготувати салат з кабачків без оцту на зиму. Гуртками нарізати
помідори, морква і кабачки, крупно нарізати селеру, перемішати все з
маслом, цукром і сіллю, додавши також лимонну кислоту, залишити -
повинен виділитися сік. Поставити салат на плиту і довести до кипіння,
проварити 15-20 МІН, розкласти салат в стерильні банки, закупорена
кришками, перевернути і так залишити до охолодження.
Рецепт салату з кабачків з цибулею і перцем
Знадобиться: 4кг кабачків, 1 кг цибулі, 350г томатного соусу або 100г
томат-пасти, 300г цукру, 6-8 солодких перців, 1,5стакана рослинного
масла, 3 ст.л. солі з гіркою, 1 ч.л. оцтової есенції.
Як зробити кабачковий салат. В 1 л води розвести томат-пасту або соус,
додати цукор, сіль, перемішати. Кабачки нарізати кубиками, залити олією
і соусом, перемішати, поставити на плиту і 10 хв прокип'ятити після
закипання, покласти довільно некрупно нарізаний перець, кип'ятити ще 10
хв, далі покласти нарізану дрібно цибулю, ще 10 хв проварити, прибрати з
плити, влити оцет, перемішати, укласти салат в стерилізовані банки,
закупорена.
Смачні та корисні салати з кабачків взимку стануть відмінною закускою,
яку можна буде подавати як на повсякденний, так і на святковий стіл.
Комментариев нет:
Отправить комментарий