Потрібно: 1 кг.дікіх груш, 1 кг.сахара, 200 мл води, сік одного лимона.
Груші вимити, хвостики можна відрізати або вкоротити (чоловік попросив хвостики залишити, за них зручно брати грушу, я їх вкоротила вполовину). Вимиті груші часто наколоти виделкою (для того, щоб груші краще просочувалися сиропом, я не наколюють, я вирізала місце прикріплення квітки).
Бланшувати в киплячій воді 5-7 хвилин. Швидко охолодити в холодній воді. З цукру і води приготувати сироп. Киплячим сиропом залити груші і залишити на добу просочуватися. Варити в кілька прийомів по 5-10 хвилин, в проміжках між варіння давати настоятися від 12 до 24 годин (я варила в три прийоми по 5 хвилин, між варіння 12 годин). Перед останньою варінням додати сік лимона. Кипляче варення закривала кришками. Зберігати буду в квартирі, у коморі.
Можна замість води готувати сироп на білому вині, виходить дуже приємний смак, я робила і з водою, і з вином, з водою груші м'якші виходять, а з вином більш ароматні. Крім того, можна додати цедру лимона, порізану часточками, корицю, гвоздику.
Комментариев нет:
Отправить комментарий