вторник, 18 августа 2020 г.

консервація солодкі помідори з огірками з хроном та перцем

солодкі помідори з огірками

склад:

Огірки 1.2 кг
Помідори 1.2 кг
Часник 3 шт
Перець горошком 3 гр
Зелень 30 гр
Вода 1.5 л
Корінь хрону 10 гр
Перець гострий стручковий 20 гр
Для розсолу:
Вода1.5 л
Кухонна сіль 70 гр
Цукор 120 гр
Для маринаду:
Вода 200 мл
Суміш перців горошком 4 гр
Яблучний оцет 90 мл

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ



1. Помити помідори і огірки під проточною водою. Зелень також промити від бруду і пилу, потім залити водою на 20-30 хвилин, злити воду і обсушити. Часник очистити від лушпиння, з кореня хрону також зняти шкірку. Промити водою. Часник розібрати на дольки і розрізати його навпіл. Гіркий стручковий перець також промити і відрізати плодоніжки.

2. Підготувати тару для консервації овочів. Ретельно промити банки харчовою содою, простерилізувати в духовці або на пару. Кришки прокип'ятити.

3. На дно стерилізованої банки укласти промиті корінь хрону, зубчики часнику. Додати зелень. Також розрізати гіркий перець навпіл і покласти його шматочок на дно банки.

4. Далі зрізати кінчик огірків і щільно вкласти їх в банку. Між плодами огірків можна ще покласти трохи гілочок селери. Плодоніжки помідорів проколоти за допомогою зубочистки, не до кінця - десь до середини плода. Це потрібно, щоб томати добре Просолов і не лопнули при заливці їх окропом. Укласти помідори зверху огірків в ту ж банку. Поверх помідорів також покласти зелень і половинку стручкового перцю.

5. Закип'ятити воду і залити її в банки з помідорами і огірками. Після чого накрити банки стерильними кришками і залишити в такому положенні близько півгодини.

6. Далі приготувати розсіл для овочів. Для цього в каструлю налити чистої води, закип'ятити її і додати сіль і цукор. Добре все перемішати до повного розчинення солі та цукру у воді.

7. Після того, як огірки і помідори постояли в окропі, необхідно злити з банки воду в раковину - вона більше не знадобиться. І знову залити овочі приготованим гарячим розсолом. Залишити овочі в розсолі на 15 хвилин, попередньо накривши чистою кришкою.

8. Далі розсіл з помідорів і огірків злити назад в каструлю і додати ще трохи чистої води. Поставити каструлю на плиту для приготування маринаду. Покласти в каструлю суміш перців горошком. Перед самим закипанням влити в каструлю яблучний оцет. Маринад готовий. Залити киплячим маринадом огірки і помідори і відразу закатати банки.

Комментариев нет:

Отправить комментарий