понедельник, 15 июля 2013 г.

як маринувати судака ? смачний рецепт приготування судака


Рецепт маринований судак

 Випатрати, очистити, вимити і витерти рибу, нарізати її скибочками-кожен шматок натерти сіллю, скласти в посуд і накласти легкий прес-залишити так на два дні. Закип'ятити воду з корінням і цибулею, опустити рибу, зварити її до напівготовності, вийняти і остудити. Закип'ятити оцет з перцем і лавровим листом, опустити в нього рибу і доварити в оцті. Скласти рибу в банку, залити остиглим оцтом. Можна покласти туди ж зварені моркву, ріпу і цибулю. 



Слово маринад походить від латинського «marinara» (море). Спочатку роль маринаду виконувала морська вода. Її використовували для зберігання риби та м'яса. В даний час є холодильники, і необхідність використання маринадів для зберігання м'яса відпала, але їх широко використовують для надання м'ясу пікантного смаку. Маринадів існує безліч залежно від використовуваних спецій, але базова основа у кожного маринаду одна і та ж. Під час роботи з сирим м'ясом необхідно дотримуватися максимальну чистоту, оскільки сире м'ясо - це ідеальне середовище для розмноження шкідливих мікробів. Тому не можна класти поруч з сирим м'ясом овочі, і при переході від роботи з м'ясом до роботи з овочами потрібно ретельно вимити руки, ніж і обробну дошку.
Отже, що ж таке маринад? За великим рахунком, це будь-яка суміш, якої просочують рибу або м'ясо для поліпшення їх смаку і аромату.
Переважна більшість маринадів складається з трьох основних компонентів: 1. кислота-це може бути винний оцет, лимонний сік або томатний соус. Кислота, що міститься в цих продуктах, проникає глибоко у волокна, дозволяючи аромату маринаду проникнути всередину м'яса і роблячи шматочки надзвичайно м'якими.
2. масло-кукурудзяна, оливкова чи будь-яке інше рослинне масло зволожує м'ясо, роблячи його більш ніжним. У більшість маринадів потрібно додавати масло, за винятком тих випадків, коли маринувати треба жирне м'ясо (жирна баранина, свиняче плече) або рибу. Таке м'ясо саме себе чудово зволожить.
3. спеції-тут воістину є де розгулятися фантазії: часник, розмарин, лимонна цедра і цукор, перчики чилі, мед, арахісове масло, чорнослив, гірчиця, і навіть газована вода. Всі ці інгредієнти цілком підходять для приготування маринаду. У куховарських книгах можна знайти величезну кількість рецептів маринаду і суворо їх дотримуватися якийсь час. Але поступово приходить натхнення, і можна винаходити свої власні неповторні маринади. Тут найголовніше не розгубитися і не спасувати.
На основі давно відомих класичних рецептів можна створювати власні комбінації. Але якщо довелося вперше готувати маринад, то тут головне не перестаратися з перцем і сіллю.

 маринований судак по-корейськи у вині

Судак патранням 1кг Цибуля ріпчаста чотири штуки Часник 2 зуб. Вино біле сухе 400 мілілітрів Вода 200 мілілітрів Лавровий лист три шт. Сіль, перець за смаком Рослинна олія для смаження -------------------------------------- Судака (2 невеликих) нарізати на порційні шматки. Посолити, поперчити і залишити мінімум на 30 хвилин. Можна залишити на ніч у вакуумному контейнері. 2 цибулини нарізати кільцями. Обсмажити на олії до прозорості 5 хвилин. Додати нарізаний часник, вино, воду, лавровий лист, сіль, перець. Гасити 10 хвилин. Додати рибу. Зверху викласти нарізані кільцями 2 цибулини. Гасити 1 годину. Рекомендується подавати на наступний день.

Комментариев нет:

Отправить комментарий