вторник, 18 августа 2020 г.

Помідори з аличею на зиму(консервація ),помідори з чебрецем

Помідори з аличею на зиму


Ви до сих пір ще консервуєте помідори старим, так би мовити перевіреним способом? А як щодо експерименту? Ми пропонуємо вам не зовсім звичайний рецепт консервації - спробуйте закрити мариновані помідори з аличею на зиму. Ця маленька кисла сливка в даному випадку виступить консервантом і замінить вам оцет.

Зробіть одну-дві баночки, щоб спробувати, що вийде і на прикладі зробити висновки сподобаються вам такі мариновані помідори з аличею або може бути ні. Погодьтеся, що краще один раз спробувати, ніж сто разів послухати. Даємо розклад інгредієнтів в розрахунку на одну літрову баночку.



ЧАС: 50 хвилин
легкий
Порції: 4
Інгредієнти на 1 літр:
Помідори (невеликі) - скільки увійде в банку;
Алича -150-160 гр .;
Листя лимонного базиліка - 3-4 шт .;
Кріп - пару парасольок;
Лавровий лист - 2-3 шт .;
Перець запашний - 4-5 горошин;
Насіння коріандру - до 10 шт. (за бажанням);
Лук - 0,5-1 головка;
Часник - 1-2 зубчики (за бажанням);
Цукор - 1,5 ст. ложки;
Сіль - 1 ст. ложка;
Улюблені пряні трави - за бажанням.


Харчова цінність на 100 грам:
Калорійність: 30 ккал.
Білки: 7,9 м
Жири: 0,2 м
Вуглеводи: 0,9 м
Помідори з аличею на зиму інгредієнти


приготування
Як ви вже, напевно, здогадалися, в літрову баночку найзручніше буде закрити помідори, які в народі називають «вершки». Можна також підібрати невеликі круглі помідори. Єдина умова - вони повинні бути досить щільні.

Що стосується аличі. Її колір може бути будь-яким і зовсім не обов'язково жовтим, головне щоб смак цієї маленької вершки був досить кислим. Тому при покупці її неодмінно потрібно спробувати.

Солодкувата алича для даного виду консервації не підійде, тому що не зможе виступити в ролі консерванту. З такою вершки можна закрити дивовижно смачний з незрівнянним ароматом компот на зиму.

Але повернемося до нашої заготівлі помідор з аличею.

Перемиваємо помідори і аличу і залишаємо нехай обсохнуть.

Готуємо банки і кришки. Їх, звичайно ж, потрібно ретельно помити. Для цього можна скористатися звичайним засобом для миття посуду і новенької мочалочкой. Після чого добре переполоскала під струменем води.

Далі банки бажано пропарити над парою приблизно хвилин п'ять. Використовуємо спеціальне пристосування (його легко купити в господарському відділі) або простерилізувати банки в скороварці (якщо така є).

Кришки після миття слід занурити в киплячу воду приблизно на хвилинку, і поки залишити їх там.

Тепер, коли тара готова, підготуємо пахучі інгредієнти. Парасольки кропу промиваємо, листочки базиліку і лаврові теж. Чистимо цибулю і часник і нарізаємо кільцями.



На дно баночки укладаємо пахучий набір.



І починаємо закладати помідори, пересипаючи їх аличею. Заповнюємо баночки до верху, але так щоб маринад зміг покрити їх повністю.


Тепер встановлюємо баночку на тарілку і заливаємо вміст окропом. Тут же накриваємо кришкою і залишаємо на 15-20 хвилин.



Помідори пропарились і тепер, накривши баночку спеціальною кришкою, зливаємо воду для приготування маринаду. Всипаємо в неї сіль і цукор і даємо прокипіти. Заливаємо банки маринадом. Закочує кришкою, перевертаємо і вкутуємо баночку.


Після закінчення доби відправляємо консервовані помідори з аличею на зберігання до зими.



Мариновані помідори з аличeю і чебрецем на зиму



Дуже багато хто вважає, що консервація це абсолютно немодно і не актуально на сьогоднішній день. А ось і даремно! Ну що може бути краще, ніж баночка зі стиглими смачними помідорами, засуканими з душею і любов'ю? А якщо в цю саму банку покласти стиглу аличу, то такої смакоти не купиш навіть в найбільшому супермаркеті.
Мариновані помідори з аличі готувати нескладно, помідори виходять кисло-солодкі, з приємним, освіжаючим ароматом аличі і легким, гострим смаком, завдяки перцю чилі.

складові
помідори - 2 кілограми;
алича - 200 грам;
сіль - 2 столові ложки;
цукор - 4 столові ложки;
оцет - 15 грам;
перець чилі;
часник;
чебрець;
петрушка.
Із вказаної кількості інгредієнтів виходить три літрові банки апетитних помідорів.

Харчова цінність на 100 грам: Калорійність: 35 ккал. Білки: 0,9 г. Жири: 0,2 м Вуглеводи: 7,9 м
Банки ретельно промити і простерилізувати над парою. На дно кожної баночки покласти перець горошком, по часточці часнику, маленькому колечку гострого перцю чилі і гілочці петрушки.
Наповнити банки промитими і обсушеними помідорами, упереміш з аличею. Для маринування рекомендується брати овочі однакового розміру, без пошкоджень .
Тоді вони в банцi збережуться цілими.

Залити помідори "крутим" окропом, зверху прикрити кришками і дати пропаритися 15-20 хвилин. Чим більше помідори, тим більше часу їм потрібно постояти в гарячій воді.

Злити воду в каструлю, в якій буде варитися сироп.

Додати сіль, цукор, чебрець. Влити оцет.

У цьому рецепті, оцет використовується зовсім небагато, так як алича досить кисла і частково його замінює.
Закип'ятити розсіл і залити його в банки з помідорами.

Накрити металевими кришками і щільно загорнути.
Для того щоб наші запаси без проблем зберігалися всю зиму, та ще й при кімнатній температурі, переверніть банки кришками вниз і накрийте їх теплою ковдрою.

Зачекайте добу, поки банки повністю не охолонуть і прибирайте їх в комору.
Ароматні мариновані помідори з аличею і чебрецем готові.
помідори готові

Комментариев нет:

Отправить комментарий