вторник, 18 августа 2020 г.

Мариновані помідори з часником і хріном

Мариновані помідори з часником і хріном на зиму


 Пікантна закуска з маринованих помідорів з гострою в міру начинкою з хрону, часнику і перцю.



Час: 30 хв.

Вихід: 4 літрові банки.



складові
продукти:

2,5 кг помідорів;
6 шт. зубчиків часнику;
60 г кореня хрону;
3-4 шт. солодкого перцю;
½ пучка петрушки.
маринад:

1,25 л води;
1/2 склянки цукру (стакан 250 мл);
1/4 склянки солі (стакан 250 мл);
1/2 склянки оцту (стакан 250 мл).


приготування
Готуємо посуд для заготовки маринованих помідорів з начинкою з хріну і часнику. Як завжди, ретельно вимити скляні баночки в теплій воді з додаванням соди. Після споліскування їх в чистій воді, стерилізуємо.


Для цієї консервації потрібні дрібні помідори з щільною м'якоттю. Ідеально підходять помідори вершки. Беремо стиглі, пружні невеликі вершки. Підбираємо помідори такого розміру, щоб вони вільно входили в літрову банку.


Вимиті плоди розрізаємо навпіл. Більші плоди розрізаємо на четвертинки. Розраховуємо так, щоб закуску зручно було їсти.


Вимиваємо солодкий болгарський перець. Розрізаємо плоди навпіл, щоб очистити плоди від насіння. Вирізаємо плодоніжки, насінні коробки разом з насінням. Все це викидаємо, а стулки перцю ще раз обмиваємо від залишків насіння під струменем холодної води.

Розрізаємо половинки болгарського перцю на зручні частини. Подрібнюємо перець на м'ясорубці.

подрібнений перець
Очищаємо зубчики часнику, відправляємо їх в м'ясорубку. Корінь хрону вимити, очищаємо від верхньої шкурки. Нарізавши очищений корінь хрону поперек дрібними кружечками, також відправляємо шматочки хрону в м'ясорубку. Перемелюємо на м'ясорубці хрін з часником.

Петрушку вимити. Дрібно рубаємо зелень петрушку ножем. Змішуємо в мисці всі інгредієнти начинки.


Тепер беремо літрові банки, які ми заздалегідь стерилізували. На дно кожної банки викладаємо по ложці начинки. На шар начинки щільно викладаємо нарізані половинками і часточками помідори зрізом вниз.

Мариновані помідори з часником і хріном на зиму
Зверху помідори посипаємо ложкою начинки. Потім поміщаємо в банку знову шар помідорів, а на них викладаємо ложку начинки. Таким способом (шарами з помідорів і начинки поперемінно) наповнюємо все банки.

Мариновані помідори з часником і хріном на зиму
Готуємо маринад. Наливаємо в каструльку воду відповідно до рецептури. Насипаємо в воду заздалегідь відведені цукор і сіль. Перемішуємо спеції в воді, ставимо на вогонь. Довівши сироп до кипіння, кип'ятимо пару хвилин. Після чого вливаємо в каструльку половину склянки оцту. Під каструлькою з закипілої маринадом відключаємо вогонь і відразу ж розливаємо маринад по ємностей з начиненими помідорами.

Мариновані помідори з часником і хріном на зиму
Заповнивши маринадом банки, накриваємо їх кип'яченою кришками (НЕ закручуємо).

Мариновані помідори з часником і хріном на зиму
Цю консервацію маринованих помідорів з хріном і часником необхідно стерилізувати. Знаходимо підходящу для стерилізації високу ємність. На дно ємності кладемо складену вчетверо тканину. На тканинну підкладку ставимо банки з маринованими часточками помідорів. Налив в посуд з банками теплу воду (по плічка банок), ставимо на вогонь. Довівши до кипіння, стерилізуємо банки з помідорами 15 хв. Після стерилізації, обережно діставши з води банки з консервацією, закупорюють їх герметично.

Мариновані помідори з часником і хріном на зиму
Тепер перевертаємо баночки донцями вгору. Прикриваємо теплою ковдрою.


Зберігати в погребі чи коморі.

Комментариев нет:

Отправить комментарий