Отже для повидла беремо сливи скільки бажаєте
Каструлю найкраще алюмінієву (я варив в кастрюлi- скороварці але без кришки) і дерев'яну лопатку щоб перемішувати повидло.
Варимо повидло три або чотири дні.
1. Перший день беремо сливи, вибираємо кісточки, половинки слив складаємо в каструлю.
2.Варімо на середньому вогні приблизно 1-2 години, періодично помi шуючи .
Часто мiшати не треба так-як виділяється багато соку і маса поки не пригорає
Після каструлю знімаємо з вогню, прикриваємо кришкою і залишаємо до наступного дня (дуже важливо !!!!!)
3 .На 2 день варимо приблизно від моменту закипання ще годину.
І не забуваємо мiшати .Зновy каструлю прибираємо з вогню до наступного дня.
4.Третій день маса значно погустішала і мiшати потрібно частіше ніж перший і другий день.
Готовність повидла визначається дуже просто якщо воно вже дуже сильно густе, значить готово
Якщо після третього дня повидло ще не дуже густе то доварюйте його до потрібної консистенції.
Після варіння повидло потрібно остудити і холодним скласти в стерильні банки дати час щоб на поверхні утворилася скоринка і через дві-три години можна закрити просто політіленовимі кришками.
Зберігати потрібно в прохолодному приміщенні.
Каструлю найкраще алюмінієву (я варив в кастрюлi- скороварці але без кришки) і дерев'яну лопатку щоб перемішувати повидло.
Варимо повидло три або чотири дні.
1. Перший день беремо сливи, вибираємо кісточки, половинки слив складаємо в каструлю.
2.Варімо на середньому вогні приблизно 1-2 години, періодично помi шуючи .
Часто мiшати не треба так-як виділяється багато соку і маса поки не пригорає
Після каструлю знімаємо з вогню, прикриваємо кришкою і залишаємо до наступного дня (дуже важливо !!!!!)
3 .На 2 день варимо приблизно від моменту закипання ще годину.
І не забуваємо мiшати .Зновy каструлю прибираємо з вогню до наступного дня.
4.Третій день маса значно погустішала і мiшати потрібно частіше ніж перший і другий день.
Готовність повидла визначається дуже просто якщо воно вже дуже сильно густе, значить готово
Якщо після третього дня повидло ще не дуже густе то доварюйте його до потрібної консистенції.
Після варіння повидло потрібно остудити і холодним скласти в стерильні банки дати час щоб на поверхні утворилася скоринка і через дві-три години можна закрити просто політіленовимі кришками.
Зберігати потрібно в прохолодному приміщенні.
Комментариев нет:
Отправить комментарий