АДЖИКА, 1-й рецепт
5 кг помідорів, 1 кг солодкого перцю, 16 штук гіркого перцю, 300 г
часнику, 0,5 кг хрону, 1 скл. солі, 2 скл. оцту, 2 скл. цукру.
Все перемолоти на м'ясорубці, включаючи насіння з перцю (в ньому
обрізаються тільки хвостики і всередині він не очищається), додати
цукор, сіль, оцет, дати постояти хвилин 50, розлити по пляшках.
Кип'ятити не потрібно. Зберігається добре в пляшках без холодильника.
АДЖИКА 2-й рецепт
200 г часнику, 4 палички хрону, 2 пучка петрушки, 2 пучка кропу, 10
солодких перців, 20 гірких перців, 2 кг помідорів, 4 ст. л. цукру, 4 ст.
л. солі, 1 скл. оцту.
Пропустити через м'ясорубку з дрібними гратами, додати сіль, цукор. Дати
постояти в посуді 2-3 дня, потім додати оцет, добре перемішати і
розкласти по банках.
АДЖИКА 3-й рецепт
5 кг помідорів, 2 кг яблук, 2 кг моркви, 2 кг солодкого перцю, 300 г
гіркого перцю, 300 г часнику, 1 л раст. масла, 2-3 ст. л. солі.
Все пропустити через м'ясорубку, додати сіль, масло і варити 2 години.
Закривати в стерилізовані банки.
АДЖИКА, 4-й рецепт
5 кг помідорів, 1 кг моркви, 1 кг болгарського перцю, 5-10 шт.горького
перцю, 0,5 кг цибулі, 0,5 л раст. масла, 5-7 головок часнику, сіль.
Все пропустити через м'ясорубку і варити 2 години.
АДЖИКА, 5-й рецепт
5 кг помідорів, 1 кг солодкого перцю, 0,5 кг хрону, 300 г часнику, 16
штук гіркого перцю, 2 скл. оцту, 2 скл. цукру, 1 скл. солі.
Середина перцю не вичищати, видалити тільки зелені хвостики, а насіння
залишити. Все пропустити через м'ясорубку, додати оцет, цукор і сіль.
Дати постояти 50 хвилин, потім розлити в чистий посуд. Варити не треба,
зберігати без холодильника.
АДЖИКА, 6-й рецепт
2,5 кг помідорів, 1 кг яблук (антонівка), 1 кг моркви, 1 кг солодкого
перцю, 1 скл. цукру, 1 скл. раст. масла, 3 стручки гіркого перцю, 200 г
подрібненого часнику, сіль.
Помідори, яблука, морква і солодкий перець пропустити через м'ясорубку з
дрібними гратами і кип'ятити 1 годину. Після кип'ятіння додати цукор,
соняшникову олію, гіркий перець, часник і сіль. Чи не кип'ятити, тільки
довести до кипіння. Гіркого перцю можна покласти більше або менше (за
смаком).
АДЖИКА, 7-й рецепт
5 кг стиглих помідорів, 5-6 головок часнику, 100 г солі, 1 гострий
перець, 6 великих коренів хрону, солодкий перець.
Все пропустити через м'ясорубку, розмішати і розкласти по ємностей,
зберігати в холодильнику.
АДЖИКА, 8-й рецепт
1 л перемелених на м'ясорубці помідорів, 1 скл. часниковий часточок, 1-2
ст. л. солі.
Перемелені і посолені помідори з часником витримати пару годин, щоб сіль
розійшлася, не забуваючи перемішати хоча б пару раз, і розлити в
стерилізовані банки.
АДЖИКА, 9-й рецепт
1 кг солодкого перцю, 250 г гострого перцю, 250 г часнику, 250 г кропу,
250 г зелені петрушки, 250 г солі.
Всі інгредієнти пропустити через м'ясорубку. Перемішати з сіллю, домашня
аджика готова.
АДЖИКА, 10-й рецепт
1 кг морква, 1 кг солодкого перцю, 1 кг яблук (Антонівка), 4 кг
помідорів, 0,5 скл. солі, 2 скл. очищеного часнику, 1,5 скл. раст.
масла, 2-3 стpучка Гоpького пеpца.
Все натерти на теpке або пpопустіть чеpез мясоpубку. Варити 30-40 хв. і
закpить в банки. Часнику і Гоpького пеpца можна покласти більше або
менше - за смаком.
АДЖИКА ЧЕРВОНА ГРУЗИНСЬКА
1 кг стручкового сухого гострого червоного перцю, 50-70 г насіння
коріандру, 100 г хмелі-сунелі, трохи меленої кориці, 200 г волоських
горіхів, 300-400 г крупної солі, 300 г часнику.
Гострий червоний перець замочити на годину. Додати коріандр,
хмелі-сунелі, корицю, горіхи, часник і сіль. Пропустити 3-4 рази через
м'ясорубку з дрібними гратами. Зберігати в будь-якому місці, при
будь-якій температурі, але бажано в закритому посуді, інакше висихає.
Змішана з сіллю аджика хороша для обмазування курки або м'яса перед
смаженням в духовці.
АДЖИКА З БАКЛАЖАНАМИ
Всі складові пропустити через м'ясорубку, додати масло і, помістивши в
емальовану каструлю, кип'ятити 40-50 хвилин. Оцет додати в кінці
варіння. Закатати в підготовлені банки.
1,5 кг помідорів, 1 кг баклажанів, 300 г часнику, 1 кг солодкого перцю,
3 стручки гіркого перцю, 1 скл. раст. масла, сіль, 100 г оцту.
АДЖИКА "HЕТ СПОКОЮ ГPЕШНІКУ"
2 кг помідорів, 20 солодких пеpчін, 10-15 Гоpького пеpчін, 400 г
часнику, 3 палички хpена, 2 пучка петрушку, 2 пучка укpопа.
Все пеpекpутіть на м'ясорубку, потім в отриману суміш додати 4 ст. л.
солі, 4 ст. л. цукру і пів-пляшки оцту. Перемішати, упакувати в банки,
закpить поліетиленовими кришкою.
АДЖИКА по-вірменськи
5 кг стиглих помідорів, 1 кг часнику, 500 г гіркого стручкового перцю, сіль.
Все пропустити через м'ясорубку, посолити, і залишити в емальованому
посуді на 10-15 днів, щоб аджика перебродила, не забуваючи її щодня
перемішувати. Солити слід помідорний сік, до того як додасте часник і
перець, інакше потім смаку солі не відчуєте.
АДЖИКА ЯБЛУЧНА
Помідори і яблука очистити від шкірки, перець нарізати, часник розділити
на часточки, дрібно порізати, все пропустити через м'ясорубку (крім
часнику), залити росл. маслом і томити на середньому вогні близько 2
годин. За 10-15 хвилин до готовності додати часник, дати прокипіти, в
гарячому вигляді розлити в простерилізовані банки і закупорити.
1,5 кг помідорів, по 0,5 кг моркви, червоного солодкого болгарського
перцю і яблук, 300 г часнику, 3-4 стручки гіркого перцю, 0,5 л раст. масла.
АДЖИКА ДОМАШНЯ
Для приготування домашньої аджики знадобиться 2,5 кг помідорів, 1 кг
моркви, 1 кг перцю солодкого (червоного).
Все пропустити через м'ясорубку. Додати 1 скл. раст. масла, 1 скл.
цукор., 1/4 скл. солі. Суміш покласти в емальовану каструлю і гасити,
помішуючи, 1 годину. Зняти з вогню, остудити. Потім додати 1 стакан
часнику, пропущеного через м'ясорубку, 2 стручки гіркого перцю.
Холодну аджику розфасувати в стерилізовані банки і закупорити, можна і
поліетиленовими кришками. Домашня аджика готова!
АДЖИКА ПО-КИЇВСЬКОМУ
5 кг стиглих помідорів, 1 кг болгарського перцю, 1 кг яблук (чим
кисліше, тим краще), 1 кг моркви, 2 ст. л. солі, 200 г цукру, 400 г
раст. масла, 2 ст. л. червоного пекучого перцю (можна покласти 1 ст. л.
чорного, 1 ст. л. червоного).
Всі овочі пропустити через м'ясорубку (помідори краще попередньо
очистити від шкірки). Щоб помідори легко очищалися від шкірки, їх
потрібно залити окропом на 5-7 хвилин. Заправити олією, цукром, сіллю,
спеціями і уварювали години 2-5 до потрібної консистенції. Готову аджику
розлити гарячої по стерилізованих банках, закатати і укутати.
Комментариев нет:
Отправить комментарий