понедельник, 3 июля 2017 г.

Маринованные кабачки с огурцами на зиму

мариновані кабачки


Використовувані продукти: (розрахунок інгредієнтів ведеться з обліку на три 3-х літрових банки готового продукту.)
Кабачки, огірки, патисони, все, що вашій душі завгодно і до чого більше ви маєте смакові пристрасті. Їх комбінування і поєднання залежить тільки від вас;
Цукровий пісок 500 гр .;
сіль 200 гр .;
перець чорний горошок;
кріп;
часник;
оцтова есенція 70% - 1 столова ложка.




Смачні мариновані кабачки і огірки на зиму: простий рецепт

Ретельно промиті інгредієнти необхідно розкласти в підготовлені банки. Якщо вони у вас досить не маленькі, то можете сміливо розрізати їх на великі шматочки, кабачки я нарізаю товстими півкільцями, огірки - або великими гуртками або просто навпіл. Далі враховуйте ваші смаки. Любіть часник - сміливо додавайте його побільше, в моїй родині дуже люблять його вживати саме в маринованому вигляді. Хочете надати овочам нотку запашного аромату - покладіть пару листочків чагарнику смород, до всього, можете також поєднувати його з вишнею.
Консервовані огірки з кабачками

Консервовані огірки з кабачками


Банки попередньо вкрай ретельно вимиваю з використанням соди і, потім, кілька разів, обполіскую окропом. Так ви точно уникнете неприємних запахів, які можуть залишитися після миття звичайним миючим засобом. Суть заготовки складається з двох етапів.

По-перше, вам потрібно закип'ятити воду і розлити її по вже наповненим банкам. Води у мене йде приблизно на одну банку на 3 о.- 2,5 літра. Потім варто дати настоятися їм так хвилин 10-15 хвилин, не більше.
По-друге, необхідно приготувати розсіл для консервації. Воду з банок варто злити назад в каструлю, додати цукор з сіллю і оцтом і ретельно переміщати до їх повного розчинення. Це і є саме той розсольчик, завдяки якому наші продукти придбають неповторний смак. Його необхідно заново закип'ятити і знову розлити по банках.



Тепер їх сміливо можна закрутити залізними кришками, перевернути догори дном і залишити до повного охолодження. Я приблизно через 2-3 дня перевертаю їх назад. Ось і все, швидко і просто ваше асорті готове.

кабачки на зиму

висновок:
Мариновані кабачки на зиму таким способом - відмінний простий рецепт, який також хороший для огірків. Особливість цього виду маринаду - ваші огірочки і кабачки набувають приємний солодкуватий смак, плюс до всього, вони залишаються хрусткими, міцними і неймовірно смачними. Завдяки такому швидкому способу, найбільш максимально зберігаються багато корисні й необхідні якості продуктів, абсолютно не псуючи їх неповторний смак.

Якщо вам не до душі досить солодкуватий присмак, то можете сміливо зменшити цукор і додати трішки оцту. Перед розлиттям розсолу, спробуйте його на смак, так ви точно визначитеся з подальшим смаком продукту. Надалі я з радістю використовую мариновані кабачки для приготування розсольнику, різний салатиків або у вигляді самостійної закуски. Сподіваюся, ви з задоволенням оціните цей метод консервації.

Комментариев нет:

Отправить комментарий