Незвичайні рецепти солодких маринованих огірків
Рецепт солодких огірківНа трилітрову банку вам знадобиться:
близько 1,5 кг невеликих огірків;
2 великих зубчики часнику;
6 горошин запашного перцю;
1 ст. цукру (на 1 л води);
2 ст. л. крупної солі;
1 лист хрону;
2 парасольки кропу;
150 мл 5-процентного оцту.
приготування:
1. Огірки ретельно помити і обрізати кінчики.
2. Банку стерилізувати над парою або в духовці. Потім покласти на дно банки хрін, перець і часник, розрізаний на частини.
3. Щільно скласти огірки в банку.
4. Закип'ятити 1 л води, потім додати в неї сіль і цукор. Закип'ятити ще раз, а потім обережно влити оцет.
5. Маринадом потрібно залити огірки і стерилізувати їх в каструлі з гарячою водою (приблизно 90 ° С) близько 30 хвилин.
6. Вийняти банку з каструлі і закрити її металевою кришкою.
7. Перевернути догори дном і укутати ковдрою приблизно на добу.
Мариновані огірки солодкі з морквою і вишневими листочками
Вишневі листочки і гвоздика додадуть огіркам яскравий аромат і неповторний смак.На трилітрову банку вам знадобляться:
дрібні молоді огірочки (близько 1,8 кг);
2 невеликих молодих морквини;
6 невеликих зубчиків часнику;
3 вишневих листочка;
гвоздика і чорний перець (по 5 шт.);
2 парасольки кропу;
6 ст. л. цукру;
6 ст. л. оцту;
2 ст. л. солі.
приготування:
1. Огірки і моркву ретельно вимити. У огірків відрізати кінчики. Морква розрізати уздовж на 4 частини.
2. На дно попередньо стерилізованої банки покласти кріп і листя вишні.
3. Щільно набити банку огірками, між ними укласти морква, прошарувати огірки порізаним на частини часником.
4. Закип'ятити воду і залити нею огірки на 20 хвилин.
5. Воду з банки злити, додати в неї перець горошком, сіль, цукор і заново закип'ятити.
6. Залити розсолом огірки, додати в банку оцет і закрити їх металевими кришками.
7. Огірки охолоджувати приблизно добу перевернутими догори дном і закутані ковдрою. Після чого переставити на зберігання в льох.
Пікантні мариновані огірки солодкі з куркумою
Цей рецепт солодких огірків включає в себе незвичайний інгредієнт - куркуму. Ця індійська приправа надає огірочками і маринаду не тільки красивий жовтувато-зелений колір, але і оригінальний смак і аромат.Для трилітрової банки таких огірочків вам знадобиться:
1 ч. Л. куркуми;
1 ст. л. цукру;
2 ст. л. солі;
150 мл 9-процентного оцту;
приготування:
1. Огірки помити, відрізати кінчики з двох сторін і замочити в холодній воді на 4 години.
2. У банки щільно укласти огірки.
3. Закип'ятити 1 л води, додати в неї цукор, сіль і куркуму, дати трохи покипіти, потім обережно влити оцет.
4. Гарячим маринадом необхідно залити огірки і стерилізувати їх в духовці (розігріти до 100 ° С) близько півгодини.
5. Перевернути банки з огірками шийками вниз, закутати ковдрою і витримати добу.
Солодкі огірки замаринується вже через 2 тижні, а зберігатися в погребі вони можуть цілу зиму!
Комментариев нет:
Отправить комментарий