четверг, 30 августа 2018 г.

консервування баклажанів цілими

Перш за все миті цілі баклажани, без хвостиків, відваріть в розчині солі:
1,5 кг солі
10 літрів води
Варіте їх від 2 до 5 хвилин, перевертаючи, щоб кожен з них проварити повністю. Підготуйте банки - простерилизуйте і покладіть на дно спеції. Проварені і гарячі баклажани відразу ж укладайте в банки.



Розсіл для заливки:
Вода - 5 л
Сіль - 1 стакан
Оцет - 3 ст. ложки на 1 л води
Спеції - петрушка, перець горошком, лавровий лист, часник.
Приготуйте розсіл для заливки, додайте в нього оцет. Гарячим розсолом залийте баклажани і закатати. Не забудьте перевернути банки для затягування кришечки і остаточної герметизації.

Комментариев нет:

Отправить комментарий