риба - 2,5 кг
сіль
олія соняшникова - 150 г
перець запашний горошком - 10 шт.
лист лавровий - 6 шт.
приправа "Для риби" - 2-4 ч.л.
Як приготувати товстолобика консервування:
1. Рибу очистити, зрізати плавники і голову. Вимити і просушити.
2. Очистити рибу від кісток, нарізати на порційні шматочки.
3. Скласти шматочки в миску, посолити за смаком, додати спеції, добре перемішати і залишити маринуватися на 2-3 години.
4. Підготувати банки. Їх потрібно добре вимити і висушити. На дно банок покласти лавровий лист і перець горошком.
5. Коли риба замаринована, викласти її дуже щільно в банки, щоб було якомога менше порожнеч між шматочками.
6. Розігріти духовку до 150 градусів.
7. Банко накрити фольгою. Запам банки на деко, деко - в духовку.
8. Не варто лякатися - риба пускатиме сік, який буде витікати з банок (для цього і деко).
9. Коли сік в банках закипить, потрібно зменшити температуру духовки до 110 градусів і залишити на годину.
10. Закип'ятити соняшникова олія, дістати рибу з духовки, зняти фольгу, залити в банки соняшникову олію до повного покриття риби, накрити металевими кришками і відправити в духовку ще на півгодини.
11. Дістати банки з духовки, закатати кришки.
12. Банки перевернути і залишити до повного охолодження в такому положенні.
13. Зберігати консерву, звичайно ж, краще всього в прохолодному місці - погребі чи спеціальному відділенні холодильника. Але багато зберігають і просто в коморі.
сіль
олія соняшникова - 150 г
перець запашний горошком - 10 шт.
лист лавровий - 6 шт.
приправа "Для риби" - 2-4 ч.л.
Як приготувати товстолобика консервування:
1. Рибу очистити, зрізати плавники і голову. Вимити і просушити.
2. Очистити рибу від кісток, нарізати на порційні шматочки.
3. Скласти шматочки в миску, посолити за смаком, додати спеції, добре перемішати і залишити маринуватися на 2-3 години.
4. Підготувати банки. Їх потрібно добре вимити і висушити. На дно банок покласти лавровий лист і перець горошком.
5. Коли риба замаринована, викласти її дуже щільно в банки, щоб було якомога менше порожнеч між шматочками.
6. Розігріти духовку до 150 градусів.
7. Банко накрити фольгою. Запам банки на деко, деко - в духовку.
8. Не варто лякатися - риба пускатиме сік, який буде витікати з банок (для цього і деко).
9. Коли сік в банках закипить, потрібно зменшити температуру духовки до 110 градусів і залишити на годину.
10. Закип'ятити соняшникова олія, дістати рибу з духовки, зняти фольгу, залити в банки соняшникову олію до повного покриття риби, накрити металевими кришками і відправити в духовку ще на півгодини.
11. Дістати банки з духовки, закатати кришки.
12. Банки перевернути і залишити до повного охолодження в такому положенні.
13. Зберігати консерву, звичайно ж, краще всього в прохолодному місці - погребі чи спеціальному відділенні холодильника. Але багато зберігають і просто в коморі.
Комментариев нет:
Отправить комментарий