суббота, 13 июля 2013 г.

лечо з перцю - консервація перцю



    
Перець болгарський (червоний, в крайньому випадку, половину можна взяти жовтого, але зелений не можна) - 30 шт
    
Помідор (свіжий) - 3 кг
    
Цукор - 2/3 скл.
    
Оцет - 150 мл
    
Сіль - 1,5 ст. л.
    
Олія - ​​1 скл.
    
Часник
Обробити перець: вимити, очистити від насіння, нарізати. Бабуся моя ріже довгими смужками (на всю довжину перцю), а я - половинками і третинами (залежно від розміру перцю), так є зручніше. Ширина смужки - в палець.


Скласти перець в тазик, в якому будете готувати, якщо у вас немає каструлі, в яку ви зможете все це заштовхати.Помідори пропустити через м'ясорубку, прокип'ятити 5 -7 хвилин, додати цукор, сіль, рослинне масло і оцет, дати закипіти і вилити це все в перець. Дати прокипіти ще 5 -7 хвилин, але не більше 10 (якщо не закипає), інакше перевариться і все перці будуть м'якими. А так вони залишаються хрусткими.Простерилизуйте банки. На дно кожної покладіть по голівці чищеного часнику (часточки) і залийте лечо. Закрийте.Дайте постояти на кухні добу, щоб перевірити, чи не потекло чи.Потім я прибираю на балкон. Зберігати в холодильнику необов'язково, і так добре варто.Виходить всього 7 -8 банок 600-грамових.

Комментариев нет:

Отправить комментарий