Базовий рецепт приготування кетчупу з помідорів і злив на зиму.
У цю основу можна додавати найрізноманітніші спеції, часник, всі види перцю і отримувати нові смаки.
Кетчуп виходить густий і дуже ароматний, краще використовувати стиглі і м'які томати. Інгредієнти • 2 кг помідорів, стиглих і м'яких; • 1 кг сливи; • 500 грамів цибулі ріпчастої; • сіль і цукор. Приготування 1. У каструльку наливаємо воду і кип'ятимо.
Опускаємо на хвилинку помідори, потім ставимо під холодну воду. Знімаємо шкірку, видаляємо місце кріплення плодоніжки і складаємо все в каструльку.
2. Цибулю чистимо, нарізаємо півкільцями, відправляємо до помідорів і ставимо варитися на 20 хвилин.
Остуджують і протираємо через сито.
3. У слив видаляємо кісточку, складаємо в окрему каструльку, додаємо стакан води і проварюємо до м'якості. Остуджують і протираємо крізь сито, щоб видалити всі шкурки.
4. З'єднуємо обидва пюре, уварюємо на третину, додаємо спеції на свій смак, розливаємо готовий соус по банках, закупорюють ключем.
Комментариев нет:
Отправить комментарий