суббота, 6 июля 2013 г.

Варення з лісових ягід


Ягоди очистити від домішок, вимити в декількох холодних водах і добре відцідити в ситі. Потім бланшувати 5 хвилин, щоб обм'якли. Підготовлені таким чином ягоди залити гарячим сиропом і варити без перерви до отримання необхідної густоти сиропу.
На 1 кг ягід покласти 1,5 кг цукру і 400 мл води (тієї, в якій бланшувати).
Для поліпшення смаку варення рекомендується додати також очищені і нарізані скибочками яблука, які теж потрібно сбланшіровать і покласти в варення разом з ягодами.
Варення можна зварити і разом з ядерця волоських горіхів, які потрібно перед цим поварити 25 хвилин, а потім додати до ягід. У кількісному відношенні - керуватися смаком.

Комментариев нет:

Отправить комментарий