пятница, 5 июля 2013 г.

Як закатати джем з груш?


Продукти: 1,5 кг груш, 750 г цукру, цедра лимона, 3 г лимонної кислоти. Для приготування джему груші необхідно вимити, дати воді стекти, нарізати часточками, видалити плодоніжки і насіння. Тонко зрізану цедру лимона, шкірку груш (якщо вона зрізається) і насіннєві корзинки з груш залити склянкою води і тушкувати під кришкою 10 хвилин, потім процідити в широку низьку каструлю. Нарізані груші опустити в каструлю з процідженим відваром і тушкувати до м'якості. Потім додати цукор і варити до тих пір, поки джем загусне. Наприкінці варіння додати лимонну кислоту, розведену в столовій ложці води.


 Гарячим джемом швидко заповнити нагріті сухі скляні банки, накрити їх прокип'яченими кришками, герметично закупорити і охолодити. Якщо джем зберігати без герметичного закупорювання, то в гарячий джем додати 3 - 5 столових ложок коньяку на 1 кг джему, перемішати, розлити по банках, зав'язати хлорвінілової плівкою або пергаментним папером.

Комментариев нет:

Отправить комментарий