Варення з груш з виноградом
Оригінальне домашнє варення з м'ясистих, соковитих груш з яскравою кислинкою винограду до кінця варіння набуває рубіновий колір, шовковистість, а в підсумку дивує прекрасним смаком. Рекомендуємо ласунам і любителям солодких заготовок тривалого зберігання черговий рецепт ласощів власного виробництва.
Інгредієнти для приготування варення з груш з виноградом:
виноград - 400 г
груші - 500-600 г
цукор - 700 г
варення з груш з виноградом - інгредієнти
Рецепт приготування грушевого варення з виноградом:
У холодній воді ретельно промиваємо фрукти - бажано груші і виноградні грона опустити в таз з водою, залишити на кілька хвилин, щоб видалити весь пил, можливих дрібних комах, потім підставити під струмінь. З чистих груш знімаємо шкірку, вирізаємо серцевину і ділимо ніжну м'якоть шматками невеликого розміру. Засипаємо грушевий нарізку всієї нормою цукрового піску, струшуємо і прибираємо в сторону.
Одночасно віджимаємо сік кисло-солодкого, з насиченим ароматом винограду.
Пропускаємо виноградний фреш через дрібне сито, позбавляючись від дрібного макухи, кісточок, вливаємо до припорошені цукром грушам, розмішуємо. Наполягаємо півгодини-годину, просочуючи грушеві фрагменти і для максимального розчинення цукрових крупинок, освіти рідини.
Перекладаємо фрукти в солодкому сиропі у жароміцних ємність з товстим дном, в якій варення не підгорить. Ставимо на максимальний вогонь і доводимо до активного кипіння при безперервному помішуванні.
Після кипіння знижуємо температуру і уварюємо приблизно 40 хвилин. При цьому спостерігаємо, як сироп поступово темніє, а груші стають м'якими, напівпрозорими.
Під постійним наглядом, розмішуючи, варимо вариво з груш з виноградом до густої консистенції, темного відтінку.
Потім розливаємо гарячим по стерильним банкам, герметично закупорюють, охолоджуємо під пледом і відносимо на зиму в прохолодне приміщення.
Подаємо ароматне варення з груш і винограду з молодими і зрілими сирами, білими тостами, крекерами і самостійно.
Оригінальне домашнє варення з м'ясистих, соковитих груш з яскравою кислинкою винограду до кінця варіння набуває рубіновий колір, шовковистість, а в підсумку дивує прекрасним смаком. Рекомендуємо ласунам і любителям солодких заготовок тривалого зберігання черговий рецепт ласощів власного виробництва.
Інгредієнти для приготування варення з груш з виноградом:
виноград - 400 г
груші - 500-600 г
цукор - 700 г
варення з груш з виноградом - інгредієнти
Рецепт приготування грушевого варення з виноградом:
У холодній воді ретельно промиваємо фрукти - бажано груші і виноградні грона опустити в таз з водою, залишити на кілька хвилин, щоб видалити весь пил, можливих дрібних комах, потім підставити під струмінь. З чистих груш знімаємо шкірку, вирізаємо серцевину і ділимо ніжну м'якоть шматками невеликого розміру. Засипаємо грушевий нарізку всієї нормою цукрового піску, струшуємо і прибираємо в сторону.
Одночасно віджимаємо сік кисло-солодкого, з насиченим ароматом винограду.
Пропускаємо виноградний фреш через дрібне сито, позбавляючись від дрібного макухи, кісточок, вливаємо до припорошені цукром грушам, розмішуємо. Наполягаємо півгодини-годину, просочуючи грушеві фрагменти і для максимального розчинення цукрових крупинок, освіти рідини.
Перекладаємо фрукти в солодкому сиропі у жароміцних ємність з товстим дном, в якій варення не підгорить. Ставимо на максимальний вогонь і доводимо до активного кипіння при безперервному помішуванні.
Після кипіння знижуємо температуру і уварюємо приблизно 40 хвилин. При цьому спостерігаємо, як сироп поступово темніє, а груші стають м'якими, напівпрозорими.
Під постійним наглядом, розмішуючи, варимо вариво з груш з виноградом до густої консистенції, темного відтінку.
Потім розливаємо гарячим по стерильним банкам, герметично закупорюють, охолоджуємо під пледом і відносимо на зиму в прохолодне приміщення.
Подаємо ароматне варення з груш і винограду з молодими і зрілими сирами, білими тостами, крекерами і самостійно.
Комментариев нет:
Отправить комментарий