воскресенье, 6 августа 2017 г.

Рецепт маринованої аличі як оливки

Алича, приготована під оливки, здатна надати будь-якого м'ясної страви надзвичайний смак. При цьому ніхто не зможе здогадатися, що ж за «родзинку» ви поклали в свій кулінарний шедевр, так як візуально - це буде все та ж алича, а ось на смак ... оливки!

На замітку! Незважаючи на те що отриманий з аличі продукт найкраще поєднується з м'ясом, ви його можете додавати і в інші страви. Він досить добре гармонує з картоплею і пловом, прекрасно себе «веде» в овочевих салатах, словом, скрізь, де раніше знаходилися оливки, ви можете класти цю консервовану аличу. Різницю ніхто не відчує!
Підготувати інгредієнти.



1 кг жовтої аличі;
2 столові ложки цукру;
4 столові ложки солі;
200 мл 3% -го оцту;
7 сушених бутонів гвоздики;
3 лаврових листочка;
1 столова ложка сушеного базиліка;
1 столова ложка сушеного естрагону.
Процес приготування.

Для початку слід ретельно перебрати плоди. М'яті, надгнилі і пошкоджені сливи викидають, залишаючи тільки неушкоджені і щільні. Відібрану аличу промивають у великій кількості проточної води і складають в глибоку миску.
Далі основний інгредієнт заливають окропом і залишають приблизно на 1 годину.
Після вказаного часу рідину слід злити, знову довести її до кипіння і повторно залити плоди.
Поки алича остигає можна підготувати банки для консервації. Їх промивають під струменем гарячої води з додаванням харчової соди і виставляють на сухе рушник для просушування.
Остиглими сливами необхідно заповнити підготовлені банки доверху.
Маринад: з'єднати всі інгредієнти і довести суміш до кипіння. Зняти маринад з вогню і залити їм плоди.
Банки прикрити кришками і залишити так на добу.
Після закінчення зазначеного часу встановити банки з консервацією в широку ємність, наповнену гарячою водою, довести до кипіння і стерилізувати протягом 10-15 хвилин.
Після банки закупорити кришками і відправити на зберігання в темне прохолодне місце на 2 місяці.
Як бачите, консервація аличі як оливки - це швидко, просто і, головне, дуже смачно. Обов'язково приготуйте сливи таким способом і результат вас здивує.

Комментариев нет:

Отправить комментарий