- 1,5–1,7 кг кабачков;
- 3–4 ветки петрушки;
- 3–4 зубчика чеснока;
- по 3 ст. л. сахара и соли;
- 6 ст. л. уксуса;
- хрін
- лавровый лист и перец горошком.
Овочі помити і нарізати кружечками не товще 1 см. Залити проточною водою і залишити на три-чотири години.
Воду злити, вона нам більше не потрібна.
На дно стерилізованої банки кладемо петрушку, лавровий лист і перець з часником.
Укладаємо кабачки в банку якомога щільніше, заливаємо гарячою кип'яченою водою і прикриваємо кришкою.
Через 20-25 хвилин воду виливаємо в каструльку, додаємо сіль, цукор. Доводимо до кипіння, після чого додаємо оцет.
Виливаємо розсіл в банку, закочує кришкою.
Банку перевернути і укутати ковдрою до повного охолодження.
Порада. При маринуванні кабачків можна додавати корінь і листя хріну, а також листя вишні за смаком.
Комментариев нет:
Отправить комментарий