понедельник, 3 июля 2017 г.

яблучно-абрикосове варення на зиму



Щоб варення вийшло смачним і ароматним, потрібно лише знати кілька важливих правил його приготування.
Баночка домашнього варення прикрасить будь-який стіл в будні і свята. Таке варення завжди буде смачніше, ніж куплене в магазині, а якщо творчо підійти до варіння варення, то вийде оригінальний і надзвичайно смачний продукт. Наприклад, замість звичайного яблучного можна запропонувати гостям і домашнім бурштинове яблучно-абрикосове варення.


Яблучно-абрикосове варення можна подавати з хлібом або додавати в пирогиЯблучно-абрикосове варення можна подавати з хлібом або додавати в пироги Shutterstock.com
Яблучне варення - прекрасна заготівля, але іноді хочеться чогось більш оригінального, наприклад, варення-асорті, приготованого з різних фруктів. Яблуко чудово поєднується з різними плодами і ягодами, але найсмачнішим, є, мабуть, яблучно-абрикосове варення.
Як правило, абрикоси дозрівають раніше яблук, і на той час, як гілки яблунь покриваються плодами, сезон абрикосів закінчується. Тому нерідко для варіння яблучно-абрикосового варення використовуються сушені абрикоси - курага.


Варення з яблук і кураги має гарний бурштиновий відтінок і чудовий аромат літа і сонця. З таким варенням добре поєднуються різні ароматичні речовини і прянощі, які додадуть заготівлі закінченість і оригінальність. Наприклад, надзвичайно смачно яблучно-абрикосове варення з додаванням кориці або бадьяна, свіжий цитрусовий відтінок має смак варення з абрикосів і яблук з апельсинової або лимонною цедрою.
Для яблучно-абрикосового варення бажано використовувати кислі яблука. Щоб варення не вийшло нудотним, в нього можна додати також трохи лимонного соку. На кілограм кислих яблук слід взяти триста грамів кураги і вісімсот грамів цукру. При бажанні цукор можна замінити медом - це зробить варення більш корисним і додасть йому тонкий аромат. Крім того, смак варення можна поліпшити за допомогою прянощів: до яблук і куразі добре підійдуть кориця, бадьян, імбир. Зловживати прянощами не слід - вони повинні підкреслювати смак яблук і кураги, а не забивати його.
З цукру або меду з невеликою кількістю води зварити сироп. Киплячим сиропом залити нарізані на шматочки яблука і курагу, після чого залишити на вісім-дванадцять годин. Після цього довести варення до кипіння і варити протягом п'яти хвилин, періодично знімаючи піну. Якщо часу мало, то можна зварити варення до готовності, але краще зняти його з вогню, настояти і продовжити варіння ще через вісім-дванадцять годин. За п'ять хвилин до готовності додати в варення сік цитрусових за смаком і прянощі. Розкласти варення в чисті сухі банки і закупорити.

Комментариев нет:

Отправить комментарий