На трилітрову банку беремо 30 г кропу з насінням, 30 г ріпчастої цибулі, шматочок кореня хрону, 3 зубчики часнику, кілька горошин чорного перцю, 2 лаврових листа. Нарізану цибулю, зелень і спеції поміщаємо але дно банки, зверху викладаємо огірки і заливаємо гарячим розсолом (на 1 л води 60 г солі, 20 г цукру і сік, вичавлений з половинки лимона). Банку стерилізуємо.
Огірки зі смородиною
На трилітрову банку беремо 40 г кропу з насінням, 40 р ріпчастої цибулі, шматочок кореня хрону, 4 зубчики часнику, кілька горошин чорного перцю, 2 лаврових листа і півкіло червоної смородини. На дно банки кладемо нарізану зелень, хрін, цибулю і смородину. Заповнюємо огірками і заливаємо гарячим розсолом (на 1 л води – 60 г солі). Закриваємо банку прокип'яченими кришками і стерилізуємо.
Огірки в томатному соку
На три кілограми огірків беремо 2 л томатного соку, 100 г солі, 70 г кропу, 50 г листя хрону, 4 зубчики часнику, 50 г солодкого перцю, шматочок гострого перцю, 3 лаврових листа. Все це укладаємо на дно банки, заливаємо гарячим підсоленим томатним соком, накриваємо прокип'яченими кришками і стерилізуємо.
Огірки з горілкою
Беремо невеликі за розміром огірки, листя смородини і вишні, корінь хрону, парасольки кропу, у кількості, як заманеться. Огірки обдаємо окропом, а потім опускають на кілька секунд у крижану воду, в загальному, щоб хрумтіли. Всі розкладаємо по банках. Огірки повинні бути зверху. Не забудьте перевірити. Продовжуємо готувати розсіл. На 1 л води 60 г солі і 50 мл горілки 40°. Горілку можна брати без выпендривания , просту. Заливаємо і стерлизуем. Перед вживанням доведеться почекати кілька днів.
Комментариев нет:
Отправить комментарий