Грибники, регулярно включають у свій раціон лисички, гарантовано позбавляються від важких металів і радіонуклідних ізотопів, а, завдяки високому вмісту полісахаридів, гриби позбавлять від усіх видів паразитів, не надаючи негативного впливу на організм.
Такий склад допомагає і самим грибів – в них не заводяться черви.
Лисички в кошику
Увага!
Гриби – це відмінний низькокалорійний продукт для схуднення. Але якщо не виходить скинути зайві кілограми, то є перевірений засіб зробити це швидко і легко!!!
Консервування лисичок на зиму
Все більше людей, намагаються законсервувати лисички в домашніх умовах. До цього спонукає не якісні маринування від закордонних виробників, що поставляють свою продукцію дуже кислому або без смачною.
Отже, почати необхідно з самого важкого процесу – перебирання грибів, в якому під капелюшком усувається бруд в суперечкою шарі. Чищення слід проводити обережно, оскільки дані дикорослі гриби є крихкими.
Далі, лисички слід кілька разів промити і висушити, розклавши на рушник. Тим часом займаємося приготуванням інших інгредієнтів, таких як вимагає рецепт:
Лавровий лист.
Сіль.
Перець горошком.
Оцет.
Чимало часу піде на підготовку банок. Їх потрібно вимити і простерилізувати.
Консервування дикорослих лисичок на зиму відбувається в наступному порядку:
Гриби проварити 10 хвилин після закипання води.
Промити під проточною водою.
Знову варимо 15 хвилин.
Додаємо в киплячу воду і гриби сіль, перець, лавровий лист.
Проварюємо хвилин п'ять і вливаємо оцет. Кількість слід визначити на смак отриманого розсолу. Він повинен бути трохи кислий і солоний.
Проварюємо лисички 10 хвилин.
Розкладаємо по банках.
Заливаємо розсолом.
Закатуємо і відправляє в комору, на зиму.
Рецепт нескладний і в процесі можна трохи імпровізувати – додавати або зменшувати кількість перцю і лаврового листа. Також дозволяється замінити столовий оцет на яблучний. По-перше, це буде корисніше, а, по-друге, лисички набувають приємний присмак яблука.
Рецепт ікри з лисичок з гострою гірчицею
Для приготування ікри знадобляться наступні інгредієнти з розрахунку на 1 кг лисичок:
1 склянку проточної води.
0,5 склянки рослинного масла (можна менше).
1 столова ложка сухої гірчиці.
1 ½ чайних ложок лимонної кислоти.
Чорний перець (мелений).
5 столових ложок оцту (5%-го).
1 столова ложка солі.
Для початку гриби потрібно перебрати, замочити у воді на 30 хвилин і добре промити.
За обсягом грибів, слід визначити літраж каструлі, в якій будуть варитися лисички. Бажано, щоб посуд був емальована.
Приблизно половину каструлі залити водою і поставити на вогонь. До кипіння, всипати:
0.5 ложки солі;
Лимонної кислоти.
Після того, як вода в емальованій ємності закипить, слід засипати гриби і варити до повної готовності на маленькому вогні. Ознака готовності – відсутність «жорсткості» і осідання на дно каструлі.
Важливо! У процесі варіння будь-яких грибів на поверхні води утворюється пінка. Її слід обов'язково видаляти, для того, щоб розсіл вийшов прозорим.
Коли гриби зваряться, їх необхідно промити під проточною водою, використовуючи друшляк, і пропустити весь обсяг через м'ясорубку (або скористатися блендером).
Далі, рецепт вимагає дотримання такого порядку:
Викласти отриману масу лисичок в глибоку ємність.
Додати рослинне масло.
Влити заправку (оцет+гірчичний порошок)
Додати сіль, перець.
Перемішати.
Для того, щоб ікра з лисичок стояла всю зиму в льосі або коморі, її необхідно простерилізувати. Час стерилізації складає не менше 1 години після закипання води.
Важливо! Після загортання слід обов'язково укутати гарячі банки в ковдру для продовження процесу стерилізації.
Такий склад допомагає і самим грибів – в них не заводяться черви.
Лисички в кошику
Увага!
Гриби – це відмінний низькокалорійний продукт для схуднення. Але якщо не виходить скинути зайві кілограми, то є перевірений засіб зробити це швидко і легко!!!
Консервування лисичок на зиму
Все більше людей, намагаються законсервувати лисички в домашніх умовах. До цього спонукає не якісні маринування від закордонних виробників, що поставляють свою продукцію дуже кислому або без смачною.
Отже, почати необхідно з самого важкого процесу – перебирання грибів, в якому під капелюшком усувається бруд в суперечкою шарі. Чищення слід проводити обережно, оскільки дані дикорослі гриби є крихкими.
Далі, лисички слід кілька разів промити і висушити, розклавши на рушник. Тим часом займаємося приготуванням інших інгредієнтів, таких як вимагає рецепт:
Лавровий лист.
Сіль.
Перець горошком.
Оцет.
Чимало часу піде на підготовку банок. Їх потрібно вимити і простерилізувати.
Консервування дикорослих лисичок на зиму відбувається в наступному порядку:
Гриби проварити 10 хвилин після закипання води.
Промити під проточною водою.
Знову варимо 15 хвилин.
Додаємо в киплячу воду і гриби сіль, перець, лавровий лист.
Проварюємо хвилин п'ять і вливаємо оцет. Кількість слід визначити на смак отриманого розсолу. Він повинен бути трохи кислий і солоний.
Проварюємо лисички 10 хвилин.
Розкладаємо по банках.
Заливаємо розсолом.
Закатуємо і відправляє в комору, на зиму.
Рецепт нескладний і в процесі можна трохи імпровізувати – додавати або зменшувати кількість перцю і лаврового листа. Також дозволяється замінити столовий оцет на яблучний. По-перше, це буде корисніше, а, по-друге, лисички набувають приємний присмак яблука.
Рецепт ікри з лисичок з гострою гірчицею
Для приготування ікри знадобляться наступні інгредієнти з розрахунку на 1 кг лисичок:
1 склянку проточної води.
0,5 склянки рослинного масла (можна менше).
1 столова ложка сухої гірчиці.
1 ½ чайних ложок лимонної кислоти.
Чорний перець (мелений).
5 столових ложок оцту (5%-го).
1 столова ложка солі.
Для початку гриби потрібно перебрати, замочити у воді на 30 хвилин і добре промити.
За обсягом грибів, слід визначити літраж каструлі, в якій будуть варитися лисички. Бажано, щоб посуд був емальована.
Приблизно половину каструлі залити водою і поставити на вогонь. До кипіння, всипати:
0.5 ложки солі;
Лимонної кислоти.
Після того, як вода в емальованій ємності закипить, слід засипати гриби і варити до повної готовності на маленькому вогні. Ознака готовності – відсутність «жорсткості» і осідання на дно каструлі.
Важливо! У процесі варіння будь-яких грибів на поверхні води утворюється пінка. Її слід обов'язково видаляти, для того, щоб розсіл вийшов прозорим.
Коли гриби зваряться, їх необхідно промити під проточною водою, використовуючи друшляк, і пропустити весь обсяг через м'ясорубку (або скористатися блендером).
Далі, рецепт вимагає дотримання такого порядку:
Викласти отриману масу лисичок в глибоку ємність.
Додати рослинне масло.
Влити заправку (оцет+гірчичний порошок)
Додати сіль, перець.
Перемішати.
Для того, щоб ікра з лисичок стояла всю зиму в льосі або коморі, її необхідно простерилізувати. Час стерилізації складає не менше 1 години після закипання води.
Важливо! Після загортання слід обов'язково укутати гарячі банки в ковдру для продовження процесу стерилізації.
Комментариев нет:
Отправить комментарий