суббота, 6 июля 2013 г.

Консервація зеленого горошку


Для стерилізації придатні сорти з великими і гладкими горошинами. Горох збирають у стадії молочної стиглості, коли насіння вже повністю розвинулися, але ще ніжні і містять найбільший відсоток цукру. Обробка горошку повинна проводитися не пізніше ніж через добу після його збирання, тому що в ньому швидко відбуваються зміни і його якість погіршується. Стручки з більш великими насінням видалити, оскільки вони містять велику кількість крохмалю і дають білий осад у консервах. Горошок вимити під проточною водою і 2 3 хвилини бланшувати в киплячій підсоленій воді.  


Більш тривала бланшіровка не рекомендується, тому що насіння зморщуються, їх оболонка лопається, а крохмаль під час стерилізації переходить у розсіл, який стає мутним і клейким.
Гарячим горошок розкласти в банки і відразу ж залити гарячою водою, в якій він бланшувати. У воду потрібно покласти 3 г лимонної кислоти на літр заливки. Банки наповнювати до 1 см під горлечко і стерилізувати 80 хвилин.
Такі консерви із зеленого горошку можна використовувати для приготування м'ясних або інших блюд або салатів.

Комментариев нет:

Отправить комментарий