суббота, 6 июля 2013 г.

Брусниця у власному соку

Брусниця повинна бути стиглої (недозрілі гірчить), чистою, без плодоніжок і без мусорінок. Вимити ягоди в декількох водах і добре відцідити в друшляку. Насипати в чисті балони ємністю 3 5 л або маленькі бочки. Наповнивши, наприклад, чверть обсягу судини, ягоди ущільнити, натискаючи дерев'яною ложкою до появи соку.  

Потім насипати другий шар ягід, знову так само натискаючи, і так до тих пір, поки не заповниться весь посудину. Зверху покрити чистою матерією і притиснути дерев'яним кружком. Через 3 4 дні ягоди ущільняться і осядуть, тому посудину потрібно доповнити, потім закрити і тримати в прохолодному місці.

Комментариев нет:

Отправить комментарий