суббота, 6 июля 2013 г.

Свіжі ягоди на зиму

Дрібні і зім'яті ягоди (чорниці, брусницю, журавлину), очистивши від домішок, вимити, відцідити від води і поставити в широкому посудині в духовку або тушкувати на печі у власному соку, щоб стали м'якими. Потім протерти через сито і на дві склянки отриманого пюре покласти по одному) 'склянці меду, або дві склянки цукру, або півтори склянки глюкози. Пюре добре розмішати дерев'яною ложкою до повного розчинення цукру. Приготованим таким чином пюре, залити відібрані великі й неушкоджені ягоди, насипані в скляні банки. Обережно розмішати, щоб не зім'ялося цілі ягоди, і поставити в холодне місце. Сервірується на десерт.

Комментариев нет:

Отправить комментарий