Для приготування маринованих ягід непогано додати до них груші і яблука (500 г на 1 кг ягід), які розрізати на четвертинки, груші бланшувати 4-5 хвилин, а яблука 1 2 хвилини, не допускаючи, щоб вони зварилися.
Потім остудити в холодній воді. Розмішати з ягодами і покласти в банки, які залити маринадом (600 мл води, 160 мл оцту, 200 г цукру, кориця, гвоздика, чорний перець горошком, сіль за смаком).
Банки залити гарячим маринадом, закупорити герметично і стерилізувати 15 хвилин.
Потім остудити в холодній воді. Розмішати з ягодами і покласти в банки, які залити маринадом (600 мл води, 160 мл оцту, 200 г цукру, кориця, гвоздика, чорний перець горошком, сіль за смаком).
Банки залити гарячим маринадом, закупорити герметично і стерилізувати 15 хвилин.
Комментариев нет:
Отправить комментарий