пятница, 5 июля 2013 г.

компот з груш


Продукти: зрілі груші з щільною м'якоттю. Сироп: 650 г води, 350 г цукру на 1 л сиропу. Для приготування компоту груші вимити, видалити плодоніжки, зняти шкірку тонким зрізом, очистити від насіння, розрізати на часточки, пробланшировать в 0,1%-ном розчині лимонної кислоти (1 г на 1 л води), нагрітому до температури 80 градусів, протягом 15 хвилин. Щоб нарізані груші до бланшування не потемніли, їх слід тримати в 0,1% розчині лимонної кислоти або в підсоленій воді (10 г солі на 1 л води). Після бланшування часточки помістити в холодну воду, а потім укласти в банки зрізаною частиною вниз. Наповнені грушами банки залити гарячим (80 градусів) цукровим сиропом 35%-ної концентрації (650 г води і 350 г цукру на 1 л сиропу). 


Приготування сиропу. Для приготування сиропу суміш води з цукром кип'ятять 15 хвилин, фільтрують і знову доводять до кипіння. Залиті сиропом банки поміщають в каструлю з підігрітою водою для стерилізації. Час стерилізації при 100 градусах для банок 0,5 л - 10 хвилин, 1 л - 15 хвилин. Час стерилізації при 85 градусах - відповідно 15 і 20 хвилин. Після закінчення обробки банки герметично закупорюють, перевертають вниз шийкою і охолоджують при кімнатній температурі. Зберігають у сухому прохолодному місці.

Комментариев нет:

Отправить комментарий