пятница, 5 июля 2013 г.

ЦУКАТИ з груш


Груші великі з щільною м'якоттю нарізають на половинки або часточки, дрібні - залишають з плодоніжкою, бланшують в киплячій воді 5 хв, потім швидко охолоджують у холодній, опускають у киплячий сироп (1-1,2 кг цукру і 2,5 склянки води на 1 кг груш) і витримують 5-6 ч. Після вистоювання груші вдруге ставлять на вогонь, кип'ятять 5-8 хв, знімають з вогню і ще вистоюють 10-12 ч. Так повторюють 3-4 рази, поки плоди не стануть прозорими. Наприкінці варіння на 1 кг груш додають 3 г лимонної кислоти, яку можна замінити соком лимона (один плід відповідає 5 г кристалічної кислоти). Груші відкидають на друшляк, дають стекти сиропу і підсушують в духовці при відкритих дверцятах і температурі 60 °. Для тривалого зберігання плоди залишають в сиропі.

Комментариев нет:

Отправить комментарий