складові
Гострий перець
20 шт. (10 шт. Зеленого та 10 шт. Червоного)
Перець болгарський червоний 1 шт.
Часник 1 гол.
Коріандр 3 ст. л.
Зіра 1 ч. Л.
Насіння кропу 2 ст. л.
Блакитний пажитник 1 ст. л.
Базилік сушений 1 ст. л.
зелень
пучок
сіль
За смаком
На першому етапі приготування нам потрібно попрацювати з гострим перцем. Для цього обов'язково вдягайте рукавички. Моєму перець, відрізаємо у нього плодоніжки і чистимо від насіння.
Тепер чистимо часник і болгарський перець. Моєму зелень і обсушуємо її. Якщо ви хочете зберігати аджику тривалий час, тоді свіжу зелень краще не використовувати. В такому випадку її потрібно замінити сухими компонентами.
Далі потрібно підготувати насіння, а саме підсмажити їх на сковорідці. Завдяки цьому аджика матиме більш яскравий і насичений смак і аромат. Висипаємо спочатку коріандр.
Тепер в сковорідку відправляємо зиру і насіння кропу. Постійно перемішуємо ці компоненти. Як тільки з пательні піде легкий дим, насіння потрібно пересипати в холодну ємність, щоб відразу припинити процес смаження.
Після цього потрібно порізати ножем перець на невеликі шматочки.
Цей процес повторюємо з зеленню. Зокрема, кінзою, кропом і базиліком.
На наступному етапі перець, часник і зелень пропускаємо через прес. Поступово в овочеве пюре додаємо сіль, щоб інгредієнти однаково наситилися цим компонентом.
Далі нам потрібно подрібнити насіння. Це можна зробити в кавомолці або в звичайній ступі. Відправляємо їх разом з сушеним базиліком і пажитника в овочеве пюре. Гарненько все перемішуємо.
Відправляємо аджику в стерилізовані банки і накриваємо їх стерильними кришками. Зберігаємо її нетривалий час в холодильнику. Успіхів вам у ваших кулінарних подвиги!
Гострий перець
20 шт. (10 шт. Зеленого та 10 шт. Червоного)
Перець болгарський червоний 1 шт.
Часник 1 гол.
Коріандр 3 ст. л.
Зіра 1 ч. Л.
Насіння кропу 2 ст. л.
Блакитний пажитник 1 ст. л.
Базилік сушений 1 ст. л.
зелень
пучок
сіль
За смаком
На першому етапі приготування нам потрібно попрацювати з гострим перцем. Для цього обов'язково вдягайте рукавички. Моєму перець, відрізаємо у нього плодоніжки і чистимо від насіння.
Тепер чистимо часник і болгарський перець. Моєму зелень і обсушуємо її. Якщо ви хочете зберігати аджику тривалий час, тоді свіжу зелень краще не використовувати. В такому випадку її потрібно замінити сухими компонентами.
Далі потрібно підготувати насіння, а саме підсмажити їх на сковорідці. Завдяки цьому аджика матиме більш яскравий і насичений смак і аромат. Висипаємо спочатку коріандр.
Тепер в сковорідку відправляємо зиру і насіння кропу. Постійно перемішуємо ці компоненти. Як тільки з пательні піде легкий дим, насіння потрібно пересипати в холодну ємність, щоб відразу припинити процес смаження.
Після цього потрібно порізати ножем перець на невеликі шматочки.
Цей процес повторюємо з зеленню. Зокрема, кінзою, кропом і базиліком.
На наступному етапі перець, часник і зелень пропускаємо через прес. Поступово в овочеве пюре додаємо сіль, щоб інгредієнти однаково наситилися цим компонентом.
Далі нам потрібно подрібнити насіння. Це можна зробити в кавомолці або в звичайній ступі. Відправляємо їх разом з сушеним базиліком і пажитника в овочеве пюре. Гарненько все перемішуємо.
Відправляємо аджику в стерилізовані банки і накриваємо їх стерильними кришками. Зберігаємо її нетривалий час в холодильнику. Успіхів вам у ваших кулінарних подвиги!
Комментариев нет:
Отправить комментарий