суббота, 31 августа 2019 г.

консервацiя перцю з аличею

Складові:
Солодкий перець - 3 кілограми;
вода - 3 склянки;
жовта алича - 1,5 кілограма;
сіль - 2 столові ложки;
цукор - 1 склянка;
рослинне масло - 1 склянка;
перець духмяний горошком - 10 штук4
лавровий лист - 3-4 листочка.



Лечо з солодкого перцю з жовтої аличею на зиму рецепт, як готувати:
Перець очистіть від насіння, наріжте смужками, а потім про бланшуйте в окропі 1-2 хвилини, і відразу охолодіть в холодній.
Зваріть аличу в воді до м'якості, і протерти її разом з відваром через сито.

Злити аличевий пюре в каструлю, закип'ятити його, опустити туди нарізаний перець і, додайте цукор, сіль, рослинне масло, запашний перець і лавровий лист в марлевому мішечку і кип'ятіть все на протязі 10 хвилин.

Гаряче лечо розкладіть по стерилізованим літровим банкам, і простерилизуйте їх в каструлі з гарячою водою 15 хвилин.

Потім загорніть.

До речі, ви можете додавати кількість аличі і цукор на свій смак.

Комментариев нет:

Отправить комментарий