воскресенье, 7 июля 2013 г.

як виготовити сироп з фруктів

Сиропи - це фруктові або ягідні  соки, законсервовані з цукром і з додаванням лимонної або виннокам'яної кислоти. Сиропи готують з одного виду плодів. Рекомендовані плоди - суниця, чорна смородина, черешня, кизил, чорноплідна горобина, брусниця, чорниця.Для приготування сиропу високої якості беруть зрілі, інтенсивно забарвлені плоди, з приємним специфічним смаком і ароматом. Отриманий з них сік повинен мати хорошу забарвлення, бути прозорим і зберігати смак і аромат солодких плодів. Зберігання соку перед приготуванням з нього сиропу не допускається.

Сиропи готують холодним способом або шляхом варіння (гарячий спосіб).Гарячий спосіб приготування полягає в наступному. Освітлений сік вливають в емальовану каструлю або таз, нагрівають і додають необхідну кількість цукру (на 0,7 л соку - 1,3-1,5 кг цукру). До розчинення цукру сироп тримають на слабкому вогні при постійному помішуванні дерев'яною лопаткою. Потім доводять його до кипіння і кип'ятять 3-4 хв. До кінця варіння знімають піну і додають лимонну або віннокаменную кислоту (5-8 г на 1 кг цукру). Гарячий сироп розливають у пляшки або банки і закупорюють.Холодний спосіб застосовується головним чином при приготуванні сиропів з малини, чорної смородини, суниці, чорниці і брусниці. Його переваги в тому, що сироп НЕ зацукровується, повністю зберігається колір і аромат використаних плодів.Свіжовіджатий сік проціджують через марлю, складену в чотири шари, додають у нього за нормою лимонну або віннокаменную кислоту і цукор.Співвідношення компонентів наступне: соку 35%, цукру 65% і кислоти 0,5-03%. Після розчинення цукру сироп знову проціджують через чотири шари марлі в підготовлені стерильні сухі пляшки. Укупоривают пробками і заливають парафіном або сургучем.Змішувати соки в сиропах можна тільки для додання забарвлення.

Комментариев нет:

Отправить комментарий