понедельник, 8 июля 2013 г.

Як консервувати карася?

Перш за все, самі карасі, бажано, не дуже великих розмірів. Цибуля, морква, цукор, сіль, рослинна олія, трохи води і кілька літрових або півлітрових банок, залежно від кількості риби, яку ви будете консервувати.
Само собою, кожну рибку, навіть найменшу, потрібно ретельно почистити і випатрати. Намагайтеся при потрошінні не зачіпати жовчні бульбашки, інакше у консерви може бути неприємний гіркуватий присмак.



 Після цього очищену рибу потрібно добре підсмажити, не шкодуючи рослинного масла. За той час, поки карасі добре прожаряться, потрібно приготувати соус. Стандартний рецепт соусу дуже простий: на сковорідці смажите цибулю і морквину, теж з щедрим додаванням масла. Коли цибуля стане золотистим, додається трохи води, все це солиться і перчить за смаком, можна додати трохи цукру. Взагалі, з часом у кожної людини з'являється свій, особливий секрет соусу для рибної консерви. Хтось додає в нього трохи гвоздики, хтось зелень, хтось ще щось. Але це приходить з досвідом, а поки можна обмежитися стандартним рецептом. Цибулю з морквою нудяться на сковороді ще 15-20 хвилин, потім знімаються з вогню. За цей час якраз повинна посмажитися риба.
Потім потрібно підготувати банку. Найпростіший спосіб - просто прокип'ятити її. У цю банку щільно укладається просмажене рибка і заливається приготовленим соусом. Після цього банку закочується за допомогою закаточной машинки - і дуже смачні рибні консерви домашнього приготування готові! Взимку вони будуть радувати вас своїм смаком.

Комментариев нет:

Отправить комментарий