Помідори по-корейськи - це шалена закуска на зиму, яка дуже швидко закінчується, скільки баночок не приготуй! Готується вона дуже просто і відносно швидко, головне, запастися хорошими помідори - краще, якщо це будуть не дуже соковиті, тугі і невеликі екземпляри. Дуже добре підходить сорт на кшталт вершки.
Ну, а коли помідори вже є, залишається справа за малим - адже сам рецепт дуже простий і відносно швидкий. Все, що потрібно - це підготувати продукти, розкласти по банках і простерилізувати. І все! Складність - досить легко Час приготування - на підготовку близько півгодини і на стерилізацію 20 хвилин Вихід: 1,5 л Інгредієнти: Помідори - 1 кг Часник - 1 велика головка
Перець болгарський - 200 г Суміш перців мелена - на смак Мелена коріандр - щіпка Зелень свіжа - невеликий пучок Чилі свіжий - 20 г Сіль - 20 г Цукор - 40 г Оцет 9% - 60 г Олія соняшникова - 100 мл
Як приготувати: Спочатку готуємо заправку для помідорів. Для цього за допомогою кухонного комбайна або м'ясорубки подрібнюємо перець чилі, болгарський перець, часник, зелень.
Складаємо відповідну глибоку миску. Вливаємо оцет, рослинне масло, всипаємо сіль і цукор. Перемішуємо.
Помідори гарненько моєму. Розрізаємо на 4 частини (якщо вони дуже великі, тоді на 6 або більше частин). Складаємо їх в каструлю до вже готової заправці. Додаємо спеції.
Перемішуємо. Далі розкладаємо помідори в стерилізовані банки, накриваємо стерилізованими кришками. Встановлюємо їх в глибоку каструльку, попередньо застилає дно тканинною серветкою.
Наливаємо воду по плечики банок, доводимо до кипіння і засікаємо рівно 20 хвилин. Далі банки закупорюють, вкутуємо і залишаємо, поки вони повністю не охолонуть. Зберігаємо їх як зазвичай - в темній прохолодній коморі. Ось і готові запаморочливі помідори по-корейськи на зиму! Смачного!
Комментариев нет:
Отправить комментарий