суббота, 10 апреля 2021 г.

Рибні консерви в олії(автоклав) рецепт

 У маслі

Якщо консервувати рибу в олії з невеликою кількістю спецій, вийде дивовижно смачне і корисне ласощі. За допомогою олії можна заготовити будь-яку рибу: скумбрію, сайру, товстолобика або горбушу. Готування відбувається в півлітрових банках з металевими кришками. Необхідні компоненти: 5 кг риби, 4-5 головок лука, 5 морквин, ½ склянки очищеного масла, 3 ст. л. солі, жменя горошковий перцю, 10 аркушів лавра.

Процес покрокової готування:

Вимити і випатрати рибу. Якщо тушки великі, нарізати їх шматочками і засолити на 3 години в прохолодному місці. Очистити цибулю з морквою. Лук нашаткувати півкільцями, а моркву нарізати тонкими кільцями. На дно вимитих банок укласти горошковий перець і овочі з рибою шарами. І також в кожну ємність додати по 1 листу лавра.

Залити гарячою олією і закупорити ключем. Готувати в автоклаві при температурі 110 ℃ до 1.5 ч. При тривалій тепловій обробці м'якоть розварюється, а дрібні кісточки практично не відчуваються при їжі. Після охолодження автоклава заготівлі дістати і прибрати на зберігання в комору.

Комментариев нет:

Отправить комментарий