воскресенье, 7 июля 2013 г.

Як сушити груші в домашніх умовах?


Як сушити груші в домашніх умовах? Для сушіння краще брати груші з щільною м'якоттю, з кам'янистими клітинами (вони попадаються в м'якоті у вигляді твердих вкраплень), з невеликою насіннєвою камерою, без вираженого в'яжучого присмаку. І звичайно ж тільки добре визріли і солодкі.

Для сушіння ідеально підходять сорти «Лісова красуня», «Улюблениця Клаппа», «Лимонка», «Запорізька», «Вікторія». Сорти з грубою м'якоттю і в'язким присмаком для сушіння не підійдуть - вони не забезпечать хорошу якість сухофруктів, смакова оцінка теж буде невисокою.
Перед сушінням плоди потрібно вимити і витерти насухо. Груші невеликого розміру або дички можна сушити не розрізаючи на часточки, цілком. Великі плоди ріжуть часточками, товщина повинна бути приблизно 1 см. Нарізані часточки або цілі груші розкладають на деку в один шар і сушать у духовці при температурі 55 - 60 градусів. Така температура дозволить уникнути розтріскування груш і утворення бульбашок під шкіркою. Через дві години температуру збільшують до 80 градусів і продовжують сушку. Залежно від сорту, сушка може займати до доби.
Груші можна сушити і на повітрі. Груші ріжуть скибочками, розкладають на деку або на таці, ставлять у тихе сонячне місце і сушать на сонці протягом двох днів. На ніч груші заносять у приміщення і накривають поліетиленом. Через два дні підсушені груші переносять у тінь і досушують ще два - три дні.При будь-якому вигляді сушіння груші потрібно періодично перевертати для рівномірного просушування

Комментариев нет:

Отправить комментарий