пятница, 12 июля 2013 г.

Рецепт баклажанної ікри по - одеськи


Баклажани - 1 кг
    
Солодкий перець - 3-4 шт. (Великих і м'ясистих)
    
Помідори - 3-4 шт. (Щільних і м'ясистих)
    
1 середня цибулина
    
1-2 зубки часнику (за бажанням)
    
зелень кропу, петрушки, базиліка
    
0,5 ч.л. меленого чорного і духмяного перцю
    
сіль - за смаком
    
0,5 ч.л. цукру
    
3-5 ст. л. рослинної олії, краще, звичайно, взяти нерафінована, запашне.
Баклажани і перець вимити, висушити, змастити олією і спекти в духовці, на грилі або на сковороді без олії під кришкою. Якщо запікаєте на сковороді, стежте, щоб овочі не пригорали, їх потрібно кілька разів перевертати.



Запечені баклажани і перець поміщаємо в харчову плівку або пакет, зав'язати щільно і витримати 10 хвилин, щоб вони пропарились, тоді ви дуже легко зніміть шкірку. Баклажани викладаємо на плоску похилу поверхню, під гніт на 1 годину, щоб пішла гіркота.

Помідори на 1-2 хвилини заливаємо окропом, як в цьому рецепті помідор швидкого приготування, чекаємо, щоб лопнула шкірка, потім швидко опускаємо в холодну воду і очищаємо.
Цибулю нарізаємо дуже дрібно і замочуємо на 10 хвилин у холодній воді, потім воду потрібно ретельно відцідити, щоб зайва рідина не потрапила в ікру.
Запечені баклажани, перець разом з помідорами пропускаємо через м'ясорубку (зізнаюся, деякі одеські господині вважають це святотатством, вони подрібнюють овочі тільки з допомогою ножа на обробній дошці, віртуозно домагаючись повної однорідності). Моє ж сімейство споживає влітку цю сиру ікру в таких кількостях, що я, напевно, і жила б на кухні в обнімку з ножиком і обробною дошкою. Тому користуюся, переважно, м'ясорубкою, до речі, намагалася один раз збити всі блендером. Дуже пошкодувала, тому що ікра з баклажанів змінила смак і не в кращу сторону.
Повернемося до нашої ікрі. Отже пропускаємо баклажани, перець, помідори через м'ясорубку, додаємо цибулю, сіль, перець, зелень (дуже дрібно нарубану). Дуже добре у страві себе почуває базилік, якщо немає його свіжої зелені, додайте суху з пакетика. все перемішуємо і по одній ложці, не перестаючи заважати, вливаємо олію.

Комментариев нет:

Отправить комментарий