пятница, 12 июля 2013 г.

смачний рецепт баклажанної ікри

Інгредієнти: 3 кг. баклажанів,3 кг. помідорів,1,5 кг. болгарського перцю,1 кг. лука,сіль, перець за смаком,олія соняшникова для смаження цибулі.

 Інструкції: Це наш сімейний рецепт. Так готувала баклажанну ікру моя бабуся, потім мама, а тепер цим рецептом користуюся я і всі мої знайомі.
 А чоловік цю ікру просто обожнює! Ця страва краще готувати влітку, коли помідори і баклажани копійчані.
 Але при бажанні і маючи можливість, можна готувати коли завгодно, адже ці продукти продаються в супермаркетах цілий рік.
 Цю страву можна вживати як холодним, так і гарячим. Воно завжди зникає зі столу першим, а гості потім вимагають рецепт. Це гарна закуска під горілочку. Надзвичайно смачно намазувати цю закуску на свіже гарячий батон, намазаний маслом. Або просто є її ложкою. Це найсмачніший рецепт баклажанною ікри з тих, що я пробувала!

Ця страва дієтичне, тому що використовується буквально крапелька масла для рум'янцю лука, а далі овочі туша в томатному соку, випарити помідорами.Отже, баклажани, помідори і болгарський перець гарненько помити. Цибулю почистити. Баклажани очистивши, цілком, не розрізаючи, покласти варитися в окріп. Варити не довго, до тих пір, поки в баклажан не буде легко входити вилка.Лук прокрутити на м'ясорубці або в комбайні і обсмажити на олії. Так само прокрутити в комбайні відварені баклажани, попередньо порізані шматочками. І додати їх до цибулі на сковорідку. Перемішати.Тим часом прокрутити в комбайні помідори. Я їх не очищаю, але за бажанням можна зняти з них шкірку, попередньо опустивши їх на пару секунд в окріп. Прокручені помідори так само відправляємо на сковорідку до цибулі і баклажанів.Далі прокручуємо болгарський перець, очищений від насіння і крупно нарізаний. І теж додаємо його до Смажаться на сковороді овочам. Помідори пустять багато рідини, тому треба гасити ікру досить довго, поки рідина не випарується, постійно помішуючи. У кінці, коли ікра майже готова, посолити і поперчити за смаком.

рецепти домашньої консервації 

Комментариев нет:

Отправить комментарий