вторник, 18 августа 2020 г.

компот з аличі з грушами рецепт

Алича 500 грам
Груша 2 шт.
Цукор 5-6 ст.лож
Вода 2,7 л.
Кислота лимонна 1 ч. Лож.
Вам знадобиться: 30-60 хвилин

Трилітрову банку простерилизуйте. Фрукти помийте. Груші наріжте часточками і видаліть насіння. Викладіть аличу і груші в банку.


Залийте фрукти окропом і накрийте кришкою. Дайте постояти 20-25 хвилин.




Після воду злийте в каструлю. Насипте в банку лимонну кислоту і цукор.


Воду, яку ви злили в каструлю, знову доведіть до кипіння і залийте нею фрукти. Банку закатати кришкою. Переверніть верх дном, укутайте і тримайте так до охолодження.


Смачний, корисний і ароматний компот на зиму готовий. Пийте на здоров'я!

Компот з аличі
Алича - близька родичка зливі, але на її тлі дрібна ягода виглядає «Дичка». Свіжа алича - продукт на любителя: м'якоті мало, кісточки велика, шкірка щільна. А ось компот з її плодів за всіма показниками перевершує сливовий. У ньому немає терпкості і зводить вилиці кислоти.

Красиві компоти виходять з червоною і рожевої аличі, жовті фрукти варто закочувати разом з якими-небудь ягодами. У напоях найкраще себе проявляють кислі сорти, солодкі плоди можна використовувати для варення.

Калорійність 100 мл компоту в середньому дорівнює 53 ккал. Цей показник може бути трохи більше або менше в залежності від кількості цукру.

Швидкий і простий рецепт компоту з аличі на зиму - фото рецепт
Освіжаючий вплив аличевого напою настільки підкорює, що його хочеться безперервно пити повними склянками.


складові
Алича: 450 г
Цукор: 270 г
Вода: 3 л
Лимонна кислота: 6 г
Інструкція приготування
Аличу миють. М'які і потріскані фрукти прибирають.

Ніколи не готують компот з падалиці, потемнілі вм'ятини на боках ягід - свідчать про зіпсованої м'якоті. Присутність таких плодів неминуче виявляється в зіпсованому смаку навіть річного напою, а закачування на зиму просто «вибухають».


Стерилізують тару, відправляють в неї підготовлену аличу.


У ємність всипають лимонну кислоту.


Заливають окропом, заповнивши водою третину тари. Накривають стерильною кришкою. Через 3-4 хвилини доливають до верхньої лінії плічок і настоюють 15 хвилин.


Зважують призначений для сиропу цукровий пісок.


Заливають його водою з банки, забарвити в світлий «аличевий» колір. Сироп кип'ятять дві-три хвилини при середньому бурлінні.


Заливають аличу киплячою рідиною.

З деяких плодів сповзе шкурка, але це не зіпсує зовнішнього вигляду консервації. Якщо дуже хочеться зберегти всі ягідки цілими, потрібно проколоти зубочисткою кожну ще перед закладкою.


Аличевий компот закочують.


Перевернуту банку утеплюють і залишають на ніч.


Термін зберігання фруктового напою - 1 рік. Приміщення повинно бути прохолодним.


Варіанти заготовок з червоною, жовтою або білою аличі
Алича має безліч сортів, плоди округлої, витягнутої, каплевидної форми. Вони мають забарвлення від зеленої до блідо-жовтою і жовтою, від червоної до майже чорної.

Вміст цукрів в плодах різного забарвлення приблизно однакове і коливається від 7% до 10%. Сорти «Динна» з червоними восковими плодами і сорти «Кремінь» з темно-фіолетовим забарвленням шкірки містять близько 10% цукрів і відносяться до найсолодшим різновидів цієї культури.

Зелені, світло-жовті і жовті сорти містять мінімальну кількість пектинових з'єднань, але дещо більше лимонної кислоти. Хоча загальний вміст органічних кислот у всіх видів аличі досить висока.

Основна відмінність між культури різноманітного забарвлення - в змісті природних пігментів. Темні містять велику кількість антоціанів - речовин, які і надають червону або фіолетове забарвлення. Алича жовтих відтінків містить пігменти каротиноїди.

У компоті перевага віддається крупноплідної культурної аличі незалежно від кольору. З урахуванням того, що навіть культурні сорти і гібриди відрізняє кілька терпкий смак, то не варто економити на цукровому піску при заготівлі консервів на зиму.

У більшості сортів цієї культури кісточка відділяється погано і компот зручніше готувати з цілих плодів.


На 3 л потрібно:

великоплідних плодів червоного або бордового сорти 0,5 - 0,6 кг;
чистої води 1,7 л або скільки буде потрібно;
цукор 300 г.
Що робити:

Відібрати стиглу, але не перезрілу аличу. Вимити її і обсушити.
Перед тим як пересипати фрукти в тару, їх потрібно проколоти виделкою. Такий прийом збереже їх цілісність, а сам напій зробить корисним і насиченим.
До кипіння нагріти воду в каструлі або чайнику. Заповнити банку.
Зверху прикрити кришкою. Залишити ємність на столі і витримати приблизно з чверть години.
Всю воду вилити в каструлю, покласти туди ж цукор і кип'ятити близько 5 хвилин до повного розчинення крупинок.
Сироп акуратно залити в ємність з аличею, кришку прикатать машинкою, перевернути і укутати ковдрою. Через кілька годин повернути в нормальне положення.

Комментариев нет:

Отправить комментарий