суббота, 13 июля 2013 г.

Маринад для шашлика - як зробити шашлик смачним

Не секрет ,що смак шашлика залежить від правильно зробленого маринаду .
Для того, щоб маринад приготувати правильно потрібно враховувати з якого м'яса потрібно
готувати шашлик.
  
Класичний маринад для шашлику

Як на мене, то найкращий варіант маринаду, на вині, якось всі призабули. Всі кудись поспішають, метушаться - їм подавай хороше замариноване м'ясо за пару годин. А хороший шашлик цього не терпить.

Я зазвичай готую маринад для шашлику так. На 1 кг м'яса потрібно близько 300 г маринаду. Для цього беремо хороше вино, не порошкове, сухе біле, можна і червоне, наливаємо його в кружку, додаємо туди спеції (можна взяти стандартну готову приправу для шашлику), перемішуємо.



М'ясо нарізаємо рівними прямокутними шматками з рівномірним кількістю жиру. Беремо 2-3 великі цибулини і нарізаємо їх кільцями. Складаємо м'ясо упереміш з цибулею і заливаємо це все вином. Зверху на м'ясо кладемо тарілку за розміром і який-небудь вантаж. М'ясо повинно маринуватися в холодильнику близько доби.

Швидкий маринад для шашлику

Якщо часу на підготовку немає зовсім, то ідеальний варіант - маринад для шашлику на кефірі. На кіло м'яса беремо півкіло цибулі, 300 г зелені, перець і кефір. М'ясо ріжемо шматочками, цибулю ріжемо кільцями, трохи мнемо і додаємо до м'яса. Дрібно нарізану зелень теж кладемо туди. Заливаємо це все кефіром і маринуємо 3:00.

Екзотичний маринад для шашлику

Готував його всього пару разів і завжди були різні відгуки. Що поробиш - екзотика! Отже, для цього маринаду на 750 г свинини беремо 130 г коричневого цукру, столову ложку соєвого соусу, столову ложку устричного соусу, 2 столові ложки рисового вина і половину чайної ложки солі.

Цукор розчиняємо в окропі й додаємо всі інші інгредієнти. Даємо охолонути. Потім маринадом заливаємо м'ясо й залишаємо на 8 годин. Час від часу м'ясо потрібно перемішувати.

З приводу солі в маринаді для шашлику. Сіль в маринад краще не додавати, оскільки через неї м'ясо виділяє багато соку і в результаті буде не достатньо соковитим після приготування. Я б радив солити м'ясо безпосередньо перед тим, як одягти на шатпури.



Комментариев нет:

Отправить комментарий