среда, 7 августа 2013 г.

Мариновані підосичники,консервація підосичників на зиму рецепт


Пропонуємо вам рецепт маринування красноголовців в розсолі, який виділяється при варінні грибів. Щоб замаринувати підосичники за цим рецептом, на 1 кг свіжих і почищених грибів візьміть:

    
12 горошин чорного перцю
    
5 горошин запашного перцю
    
20 г солі
    
2 лаврових листа
    
60-70 мл оцту (30%)
    
1-2 ст. води
    
1/2 ч. л. цукру
    
цибулюОчистіть гриби від гілочок і землі. Швидко промийте гриби в холодній воді, щоб у капелюшки вбралося не надто багато рідини. Дрібні грибочки можна залишити цілими, а от більші слід порізати.



У каструлю налийте воду, складіть в неї гриби, посоліть. На повільному вогні прогрійте гриби, час від часу помішуючи їх, щоб не підгоріли. Під час прогрівання гриби виділять сік, в якому слід варити підосичники протягом 5-10 хвилин. Потім додайте нарізану цибулю і спеції. Прокип'ятіть гриби ще протягом декількох хвилин. Під кінець варіння додайте оцет. Готові гриби перекладіть в стерилізовані банки, додайте розсіл. Додатково простерилизуйте банки з грибами. Півлітрові банки стерилізують протягом 25 хвилин, літрові - 40 хвилин. Простерилізовані банки можете закатати.Мариновані підосичники: рецепт 2Ось ще один рецепт маринованих красноголовців, на цей раз варимо їх в розсолі. Для маринування 1 кг грибів за цим рецептом візьміть:

    
2 ст. л. солі
    
30 мл оцту
    
лавровий лист
    
0,5 г лимонної кислоти
    
запашний перець горошком
    
чорний перець горошкомПочищені і помиті гриби складіть у каструлю і залийте їх водою. Доведіть воду з грибами до кипіння. Варіть гриби на повільному вогні, постійно знімаючи піну шумівкою. З піною буде йти вся можлива бруд, що не відмилася з грибів. Так варіть гриби, поки вода не стане прозорою. Додайте лимонну кислоту, оцет і всі спеції. Проваріть гриби ще трохи, щоб вони повністю осіли на дно. Потім шумівкою дістаньте гриби з каструлі і перекладіть їх в стерилізовані баночки. Залийте гриби розсолом, в якому вони варилися. Додатково простерилизуйте банки з грибами, потім закатати їх під кришки.Мариновані підосичники: рецепт 3Можливий також варіант, коли ви заливаєте відварені гриби в банки підготовленим розсолом. Спробуйте замаринувати підосичники також за цим рецептом, для якого вам знадобляться:

    
1 л води
    
1 ст. л. солі
    
5-6 лаврових листочків
    
10-12 горошин чорного перцю
    
5-6 бутонів гвоздики
    
200 мл оцту (8%)Рецепт цікавий тим, що гриби варяться не в маринаді, а тільки заливаються ім. Очищені і помиті підосичники відварюють у воді з додаванням солі (50 г на 1 л). З відварених красноголовців злийте воду.Поки гриби варяться, займіться маринадом. Воду зі спеціями прокип'ятіть на слабкому вогні протягом 25 хвилин. Потім зніміть маринад з вогню і трохи охолодіть його, після чого додайте оцет.У простерилізовані банки викладіть гриби і залийте їх готовим маринадом. Додатково банки стерилізують, потім їх можна закочувати.Готуйте маринад із запасом і з урахуванням того, що на 1 півлітрову баночку пішов 100-150 мл маринаду.

Комментариев нет:

Отправить комментарий