понедельник, 8 июля 2013 г.

Лікер з абрикосів


Абрикосовий лікер (Apricot liqueur), спиртний напій, що виробляється шляхом змішування або редістілляціі (мацерації) алкоголю з абрикосами. При мацерації (більш якісний спосіб) бренді настоюється на фруктах протягом 6 - 8 місяців. При змішуванні алкоголь з'єднується з свіжим соком, отриманим вичавкою фруктів.
Лікер «Абрикотин» (Варіант № 1)

    
Готують цукровий сироп. Потім беруть свіжі абрикоси, розрізають їх на частини разом з шкіркою, кісточки окремо добре товчуть, а м'якоть мнуть в дерев'яній ступці. Всю цю масу укладають в сироп і варять протягом 10 хвилин на слабкому вогні. Потім остуджують, додають спирт і настоюють протягом місяця в теплому місці, щодня гарненько струшуючи ємність. Через місяць фільтрують і розливають в пляшки.
    
Для приготування напою Вам будуть потрібні:

        
Абрикоси 500 гр.

        
Спирт-3 літри

    
Для приготування сиропу:

        
Вода-2 літри

        
Цукор-3 кг.


Лікер «Абрикотин» (Варіант № 2)

    
Абрикоси пропустити через м'ясорубку, кісточки розтовкти і все перемішати. Залити горілкою, додати цукор. Лікер профільтрувати, влити декілька крапель мигдальної есенції і закупорити. Настоювати 1 місяць.
    
Для приготування напою Вам будуть потрібні:

        
1 кг абрикосів

        
10 літрів Горілки

        
1,5 кг. Сахара

        
Кілька крапель мигдальної есенції
Абрикосовий лікер (Варіант № 1)

    
Свіжі стиглі абрикоси протирають через сито і отримане пюре поміщають в бутель з широким горлом, туди ж додають половину вийнятих з абрикосів кісточок, попередньо добре потовчених в ступі. Отриману масу запивають 1,5 літрами спирту. Тим часом готують цукровий сироп. Бутель зі спиртом і абрикосами витримують 2 - 3 тижні на сонці, але щоб прямі промені сонця на бутель не падали. Після цього в сулію заливають приготовлений і охолоджений сироп, все добре розмішують і витримують ще 1 тиждень. Потім все добре фільтрують і розливають в пляшки. Через 1 - 2 тижні після цього лікер готовий.
    
Для приготування напою Вам будуть потрібні:

        
Абрикоси-1,5 кг

        
Спирт-1,5 літра

    
Для приготування сиропу:

        
Цукор-500 гр.

        
Вода-2 склянки
Абрикосовий лікер (Варіант № 2)

    
Абрикоси пропускаємо через м'ясорубку і віджимаємо сік. Вливаємо 2,5 літра коньяку і 1 літр горілки. Наполягаємо лікер 10 днів. Кісточки абрикоса розбиваємо, перемелює ядра, заливаємо 250 мл. горілки. Також наполягаємо 10 днів. Обидві рідини змішуємо, фільтруємо, додаємо 1,5 кг цукру і по можливості підфарбовуємо. Коли цукор розчиниться, розливаємо лікер у пляшки і зберігаємо в холодному місці.
    
Для приготування напою Вам будуть потрібні:

        
1,5 кг. Абрикосов

        
2,25 літра коньяку

        
1,25 літра горілки

        
1,5 кг. Сахара
Абрикосовий лікер (Варіант № 3)

    
Залийте ядра абрикоса і цукор горілкою і поставте настоюватися на чотири місяці. Кожен день гарненько струшуйте. Профільтруйте напій і додайте коньяк. Дайте дозріти лікеру ще два місяці.
    
Для приготування напою Вам будуть потрібні:

        
100 ядер Абрикоса

        
1 літр горілки

        
600 гр. цукру

        
100 мл. Коньяку
Абрикосовий лікер (Варіант № 4)

    
Закип'ятіть абрикоси (цілком) в 4 літрах хорошого білого вина. Як тільки закипить, додайте цукру і літр доброї горілки, всипте 10 гр. кориці. Дайте знову дійти до кипіння і зніміть з вогню. Щільно прикрийте і настоюйте 5 днів. Профільтруйте і розлийте по пляшках.
    
Для приготування напою Вам будуть потрібні:

        
30 шт. абрикосів

        
1 кг. Сахара

        
1 літр горілки

        
10 гр. кориц

Комментариев нет:

Отправить комментарий