Абрикосовий лікер (Apricot liqueur), спиртний напій, що виробляється шляхом змішування або редістілляціі (мацерації) алкоголю з абрикосами. При мацерації (більш якісний спосіб) бренді настоюється на фруктах протягом 6 - 8 місяців. При змішуванні алкоголь з'єднується з свіжим соком, отриманим вичавкою фруктів.
Лікер «Абрикотин» (Варіант № 1)
Готують цукровий сироп. Потім беруть свіжі абрикоси, розрізають їх на частини разом з шкіркою, кісточки окремо добре товчуть, а м'якоть мнуть в дерев'яній ступці. Всю цю масу укладають в сироп і варять протягом 10 хвилин на слабкому вогні. Потім остуджують, додають спирт і настоюють протягом місяця в теплому місці, щодня гарненько струшуючи ємність. Через місяць фільтрують і розливають в пляшки.
Для приготування напою Вам будуть потрібні:
Абрикоси 500 гр.
Спирт-3 літри
Для приготування сиропу:
Вода-2 літри
Цукор-3 кг.
Лікер «Абрикотин» (Варіант № 2)
Абрикоси пропустити через м'ясорубку, кісточки розтовкти і все перемішати. Залити горілкою, додати цукор. Лікер профільтрувати, влити декілька крапель мигдальної есенції і закупорити. Настоювати 1 місяць.
Для приготування напою Вам будуть потрібні:
1 кг абрикосів
10 літрів Горілки
1,5 кг. Сахара
Кілька крапель мигдальної есенції
Абрикосовий лікер (Варіант № 1)
Свіжі стиглі абрикоси протирають через сито і отримане пюре поміщають в бутель з широким горлом, туди ж додають половину вийнятих з абрикосів кісточок, попередньо добре потовчених в ступі. Отриману масу запивають 1,5 літрами спирту. Тим часом готують цукровий сироп. Бутель зі спиртом і абрикосами витримують 2 - 3 тижні на сонці, але щоб прямі промені сонця на бутель не падали. Після цього в сулію заливають приготовлений і охолоджений сироп, все добре розмішують і витримують ще 1 тиждень. Потім все добре фільтрують і розливають в пляшки. Через 1 - 2 тижні після цього лікер готовий.
Для приготування напою Вам будуть потрібні:
Абрикоси-1,5 кг
Спирт-1,5 літра
Для приготування сиропу:
Цукор-500 гр.
Вода-2 склянки
Абрикосовий лікер (Варіант № 2)
Абрикоси пропускаємо через м'ясорубку і віджимаємо сік. Вливаємо 2,5 літра коньяку і 1 літр горілки. Наполягаємо лікер 10 днів. Кісточки абрикоса розбиваємо, перемелює ядра, заливаємо 250 мл. горілки. Також наполягаємо 10 днів. Обидві рідини змішуємо, фільтруємо, додаємо 1,5 кг цукру і по можливості підфарбовуємо. Коли цукор розчиниться, розливаємо лікер у пляшки і зберігаємо в холодному місці.
Для приготування напою Вам будуть потрібні:
1,5 кг. Абрикосов
2,25 літра коньяку
1,25 літра горілки
1,5 кг. Сахара
Абрикосовий лікер (Варіант № 3)
Залийте ядра абрикоса і цукор горілкою і поставте настоюватися на чотири місяці. Кожен день гарненько струшуйте. Профільтруйте напій і додайте коньяк. Дайте дозріти лікеру ще два місяці.
Для приготування напою Вам будуть потрібні:
100 ядер Абрикоса
1 літр горілки
600 гр. цукру
100 мл. Коньяку
Абрикосовий лікер (Варіант № 4)
Закип'ятіть абрикоси (цілком) в 4 літрах хорошого білого вина. Як тільки закипить, додайте цукру і літр доброї горілки, всипте 10 гр. кориці. Дайте знову дійти до кипіння і зніміть з вогню. Щільно прикрийте і настоюйте 5 днів. Профільтруйте і розлийте по пляшках.
Для приготування напою Вам будуть потрібні:
30 шт. абрикосів
1 кг. Сахара
1 літр горілки
10 гр. кориц
Комментариев нет:
Отправить комментарий