Інгредієнти
свіжа оселедець
на 1 л розсолу:
6 столових ложок солі
4 столових ложки цукру
3-5 горошин запашного перцю
1-2 лаврових листки
30-40 мл 4% оцту
для зберігання:
рослинне масло
чорний мелений перець
Спосіб приготуванняДля довідки літрову банку входять 2 оселедця, і на заливку потрібно 0,5 л розсолу. У трилітрову поміщаються 5-6 рибин, а на заливання потрібно приблизно 1,5 л розсолу.
Оселедця чистимо, потрошимо, відокремлюємо голови. Добре промиваємо, а після складаємо в друшляк і залишаємо на годину, щоб зійшла вся рідина. Можна солити оселедець цілком, при бажанні - нарізати на шматки.
Ставимо воду для розсолу. Закладаємо всі інгредієнти, крім оцту, даємо закипіти і поваритися 2-3 хвилини. Прибираємо з вогню, додаємо оцет. Розсіл повинен охолонути.
Закладаємо оселедець в банку. Заливаємо охолодженим розсолом. Закриваємо кришкою і прибираємо в холодильник. Через добу оселедець домашнього засолу готова. Якщо залишити ще на добу - оселедець буде не малосольної.
Готову оселедець найкраще перекласти в іншу банку або контейнер, посипати (на свій смак) меленим чорним перцем і залити рослинним маслом. Тоді вона здатна зберігатися в ходільніке мінімум пару тижнів.
Є ще інші способи: засолити оселедець в пиві або засолити в іншому розсолі. І все це - інші смаки оселедця.
Комментариев нет:
Отправить комментарий