понедельник, 8 июля 2013 г.

як правильно солити оселедець в домашніх умовах


Інгредієнти

    
свіжа оселедець
на 1 л розсолу:

    
6 столових ложок солі
    
4 столових ложки цукру
    
3-5 горошин запашного перцю
    
1-2 лаврових листки
    
30-40 мл 4% оцту
для зберігання:

    
рослинне масло
    
чорний мелений перець


Спосіб приготуванняДля довідки літрову банку входять 2 оселедця, і на заливку потрібно 0,5 л розсолу. У трилітрову поміщаються 5-6 рибин, а на заливання потрібно приблизно 1,5 л розсолу.

    
Оселедця чистимо, потрошимо, відокремлюємо голови. Добре промиваємо, а після складаємо в друшляк і залишаємо на годину, щоб зійшла вся рідина. Можна солити оселедець цілком, при бажанні - нарізати на шматки.
    
Ставимо воду для розсолу. Закладаємо всі інгредієнти, крім оцту, даємо закипіти і поваритися 2-3 хвилини. Прибираємо з вогню, додаємо оцет. Розсіл повинен охолонути.
    
Закладаємо оселедець в банку. Заливаємо охолодженим розсолом. Закриваємо кришкою і прибираємо в холодильник. Через добу оселедець домашнього засолу готова. Якщо залишити ще на добу - оселедець буде не малосольної.
    
Готову оселедець найкраще перекласти в іншу банку або контейнер, посипати (на свій смак) меленим чорним перцем і залити рослинним маслом. Тоді вона здатна зберігатися в ходільніке мінімум пару тижнів.
    
Є ще інші способи: засолити оселедець в пиві або засолити в іншому розсолі. І все це - інші смаки оселедця.

Комментариев нет:

Отправить комментарий