понедельник, 8 июля 2013 г.

Консервація польських грибів


Інгредієнти:
На 1 літр води 2 ст. л. солі крупного помелу (без гірки) 5 горошин чорного перцю 2 горошини запашного перцю 1 сушена гвоздика (пряність) 1 лавровий лист 40 мл оцту 6% Спосіб приготування:
Польскіх грибів назбирали в лісі чотири кошики, великі, гарні, чи не червиві, вибрали подрібніше, красивіше для консервування, а інші заморозили, попередньо отварив. З заморожених грибів можна приготувати грибний соус, запіканку або просто посмажити з цибулею, а консервовані, приготувати з часничком і рослинним маслом або додати в салат.


Як підготувати гриби до консервації? Якщо у вас також багато грибів, як і у нас, утіште себе тим, що зате потооом, зімооой ... ;)) і сідайте чистити гриби від голок і листя, а грибні ніжки від землі.
1. Очищені гриби викладіть у відповідну ємність, наприклад у ванну і залийте холодною водою на 10-15 хвилин. Виберіть гриби, брудну воду злийте, а гриби залийте підсоленою водою і залиште на 20 хвилин. Якщо вода після другого миття брудна, повторіть водну процедуру ще раз без солі.
2. Потім складіть гриби у велику каструлю, налийте холодну воду не до країв, щоб піна не втекла на плиту, відваріть гриби 5-10 хвилин, злийте в друшляк, промийте.
3. Другий раз залийте холодною водою, варіть 10-15 хвилин, потім знову злийте воду.
4. Потім складіть гриби в каструлю і налийте холодної води стільки, щоб вони не злипалися. Наливайте воду літровою банкою, щоб легше було розрахувати кількість спецій. Додайте в гриби спеції і варіть на невеликому вогні не менше 1 години. Відраховуйте час з моменту закипання води.
5. Поки киплять гриби підготуйте стерильні банки і кришки. У гарячі банки ложкою викладіть гриби, залийте маринадом до самих країв банки і відразу ж закрийте кришкою, закатати ключем, переверніть догори дном до повного охолодження. Консервовані гриби зберігайте в прохолодному, темному місці не більше одного року.

Комментариев нет:

Отправить комментарий