пятница, 5 июля 2013 г.

ВАРЕННЯ з груш


Перший спосіб. Груші з щільною м'якоттю і хорошим ароматом, без шкірки і серцевини нарізують на часточки, бланшують в киплячій воді 5 хв з негайним охолодженням, опускають у киплячий сироп (1-1,2 кг цукру і 1,5 склянки води на 1 кг плодів) і варять у три-чотири прийоми з вистоюванням по 5-6 ч. Під кінець варіння додають 4 г лимонної кислоти на 1 кг плодів. Готовність варення визначають за густотою сиропу або температурою 105 °.  

Другий спосіб. Дрібні цілі груші варять з шкірочкою (наколюють) і без шкірки (з щільною м'якоттю бланшують), опускають (1 кг цукру і 1,5 склянки води на 1 кг плодів) в киплячий сироп, таз струшують і ставлять на 5-6 год, після чого варення варять у три-чотири прийоми з вистоюванням. Під кінець варіння на 1 кг плодів додають 4 г лимонної кислоти.

Комментариев нет:

Отправить комментарий